logo F1online.skF1online.sk

Mazepin hodnotí šance Haasu na zisk bodov realisticky

Nikita Mazepin
© Twitter/Haas
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko17. 3. 2021

Nikita Mazepin ako nováčik v tíme Haas má za sebou predsezónne testy v Bahrajne. Konštatuje po nich, že sa na šance na prípadný zisk bodov v nadchádzajúcej sezóne 2021 pozerá realisticky a určite nelieta v oblakoch.

Americký Haas skončil v uplynulej sezóne až na predposlednom, deviatom mieste v šampionáte konštruktérov. Jeho stará dvojica jazdcov, Grosjean a Magnussen, získali za celú sezónu len tri body. Tím nakoniec siahol po výmene a príchod do Formuly 1 mohli oslavovať Mick Schumacher a tiež ruský pilot Nikita Mazepin.

Veľký pokrok vo výsledkoch sa však v roku 2021 neočakáva, vzhľadom na to, že Haas sa netají tým, že vývoj svojho monopostu smerujú až na rok 2022 a plánovanú zmenu pravidiel. Realistický pohľad si zachováva aj spomínaný Nikita Mazepin.

„Ako pretekár sa vždy chcete pokúsiť vyhrať čo najviac podujatí,“ uviedol Mazepin. „Ale bolo by hlúpe sedieť tu a tvrdiť, že sa na to chystáme, pretože musíme byť k sebe úprimní a realistickí.“

„Takže dúfam, že budeme mať rôzne príležitosti bojovať s ostatnými pilotmi na trati. Dúfajme, že na bodovaných priečkach, ale osobne neviem, kam nás zaradiť, kým nezvládneme prvé preteky a nevyhodnotíme náš výkon v porovnaní s ostatnými,“ pokračuje ruský nováčik. „Pokúsim sa odviesť tú najlepšiu prácu, akú viem, a potom uvidím, kam sa zaradím.“

Okrem hydraulického problému, ktorý zaznamenal Mick Schumacher v prvé ráno predsezónnych testov v Bahrajne, si Haas užil tri dni bezproblémového testovania. Mazepin absolvoval o čosi menej kôl ako lídri testovania Pierre Gasly a Kimi Räikkönen. Pilot Haasu zaznamenal celkovo 213 kôl počas dvoch dní jeho jázd.

„Bolo dôležité odjazdiť veľa kôl, pretože sme veľmi limitovaní počtom jázd, ktoré tento rok absolvujeme. Takže čím viac kôl zajazdíme, tým lepšie sa budem s autom poznať a budem môcť pretekať s pilotmi, ktorí sú vo Formule 1 už viac ako 10 rokov,“ uzavrel svoje vyjadrenia Nikita Mazepin.

Súvisiace články

Diskusia