logo F1online.sk

Stroll: Mením môj prístup, aby som predišiel chybám

Lance Stroll
© Aston Martin
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka17. 3. 2021

Lance Stroll priznal, že pred nadchádzajúcou sezónou chce zmeniť svoj prístup. Vďaka jeho zmene chce predísť chybám, ktorých sa dopustil počas minulej sezóny.

Kanaďan, ktorý bude spolu so Sebastianom Vettelom jazdiť v roku 2021 za Aston Martin, skončil v minulej sezóne dvakrát na pódiu, ale v celkovom hodnotení jazdcov sa nachádzal mimo najlepšiu desiatku. Séria pretekov, v ktorých ostal bez bodu, podkopávala niektoré z jeho silnejších výsledkov.

Aston Martin má pred novým ročníkom po rebrandingu smelé ambície, ale tímu sa nepodarilo zažiariť počas predsezónnych testov v Bahrajne. Na monoposte sa objavilo niekoľko problémov so spoľahlivosťou, čo obmedzovalo celkový výkon.

Iba Mercedes absolvoval počas trojdňového testovania menej kôl ako Aston Martin. Stroll však cíti, že z nepriaznivých okolností sa dokázal zotaviť. „Nemyslím si, že to bolo ideálne,“ povedal. „Ale pomerne dobre sa nám podarilo zotaviť. V sobotu a v nedeľu sme mali aj nejaké dobré jazdy,“ myslí si Kanaďan.

Na otázku novinárov ohľadom svojho rozvoja Stroll povedal: „Ako jazdec rastiem každý rok. Získavam viac a viac skúseností. Počas minulého roka som dostal niekoľko lekcií.“

„Oproti minulej sezóne idem trochu zmeniť svoj prístup, aby som predišiel niektorým chybám z uplynulého ročníka. Je dôležité, aby som skúsil zamedziť prešľapom, ktoré som urobil. Taká je cesta pilota v F1,“ zakončil Lance Stroll.

Súvisiace články