logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo pomenoval hlavný rozdiel medzi Red Bullom, Renaultom a McLarenom

Daniel Ricciardo
© Pirelli Press Area
Ladislav Király
Ladislav Király16. 3. 2021

Daniel Ricciardo si za posledných pár rokov vyskúšal tri kvalitné autá. Najskôr pôsobil v Red Bulle, potom v Renaulte a teraz je z neho nový pretekár McLarenu. Môže teda porovnávať a našiel vec, ktorá bola na všetkých strojoch výrazne iná.

„Opäť je to niečo iné a naďalej sa len adaptujem a prispôsobujem,“ uviedol Daniel Ricciardo po prvých dňoch v McLarene. „Pri prestupe z Red Bullu do Renaultu a z Renaultu do McLarenu bolo najväčšou vecou, na ktorú si treba zvykať, asi brzdenie.“

„Toto je vec, ktorú sa naďalej pokúšam dostať pod kontrolu a pochopiť, kde má na tomto aute limit. Všeobecne som však mal v posledných rokoch pocit, že z pohľadu brzdenia mal McLaren ozaj dobré auto.“

Austrálčan v Red Bulle predvádzal doslova neskutočné manévre, keď často brzdil absolútne na poslednú chvíľu. Takto mu to vyhovovalo a takto dokázal naplno predvádzať svoje kvality. Bude to môcť napodobniť aj tentoraz?

„Myslím si, že keď naberiem potrebnú rýchlosť, mohlo by to byť celkom dobre. Dúfajme, že v mojom podaní opäť uvidíte niekoľko takých neskorých predbiehaní. Pri brzdení je to asi hlavne o optimálnom mechanickom pocite. Mám nové auto, nové pedále, nové pozície. V tejto chvíli sa s tým asi musím hlavne fyzicky dobre oboznámiť,“ pokračoval pretekár z Perthu.

Nuž a pri tomto všetkom bude napokon dôležitý aj grip. Vieme, že autá sa oproti minulému roku zmenili hlavne v zadnej časti podlahy a ich správanie je odrazu o niečo iné. Na vstupe do zákrut si na to treba dať pozor.

„Všimol som si, že viacero áut sa kĺzalo a mám pocit, že po stránke zadného gripu to ešte nie je ono. Myslím si, že na úpravu podlahy naďalej mnohí doplácajú,“ dodal Daniel Ricciardo.

Súvisiace články

Diskusia