logo F1online.skF1online.sk

Schumacher: Jazdou za Mercedesom stratíte menej prítlaku než za Williamsom

Mick Schumacher
© Pirelli Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 3. 2021

Mick Schumacher má za sebou dlhú a intenzívnu prípravu, ktorá smerovala presne k tomuto bodu – premiére vo Formule 1. Tá sa nezadržateľne blíži a vyvrcholila posledný víkend predsezónnymi testami. Na nich išlo Haasu hlavne o čo najstrmšiu krivku učenia. Na ich konci nemecký mladík odhodlane vyhlásil, že sa cíti stopercentne pripravený.

V piatok ráno síce neodjazdil toľko, koľko by chcel, v sobotu a nedeľu si to však vynahradil. Zladiť sa s tímom, zvyknúť si na pneumatiky a zorientovať sa vo svete Formuly 1. To je len časť z množstva úloh, ktoré musí každý nováčik v F1 zvládnuť.

„Ak idete za iným autom, nemáte v podstate žiadnu priľnavosť. Aj keď šliapnete na brzdu o desať metrov skôr, prebrzdíte pneumatiky. Na to si musíte zvyknúť. Rozdiel je aj v tom, za kým v závese ste. Držal som sa za Mercedesom, aby som mohol sledovať ich auto a všimol som si, že jazda v zákryte za ich autom je jednoduchšia, než napríklad za Williamsom,“ povedal Mick Schumacher.

Toho čaká náročný prvý rok, pravdepodobne na samom konci štartového poľa. Nejako však začať treba, aj so slabším autom sa dá zažiariť. Syn slávneho otca strávil posledné roky prípravou na to, čo príde už o dva týždne.

„Vyskúšali sme dlhé jazdy, krátke jazdy, s väčším i menším množstvom paliva, takže super. Cítim sa naozaj dobre, cítim sa pripravený a neviem sa dočkať prvého víkendu,“ vyhlásil jediný syn legendárneho Michaela.

„Naučili sme sa, aké sú špecifiká jázd v chladných aj horúcich podmienkach, čo nám dalo dostatok dát, na ktoré sa teraz musíme pozrieť a niečo sa z nich naučiť. Takže áno, som pripravený a teším sa,“ dodal Schumacher.

Súvisiace články

Diskusia