logo F1online.skF1online.sk

Vettel po piatku: Ešte si musím zvyknúť na veľa vecí

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala12. 3. 2021

Sebastian Vettel má za sebou prvé riadne jazdy v novom monoposte Aston Martinu. Zatiaľ vyzerá byť spokojný, hoci uznáva, že si ešte bude musieť na nový kokpit a novú techniku privyknúť.

Z pohľadu nemeckého pretekára piatkové dopoludnie prebehlo pomerne hladko. Vettel v jednom momente síce musel zastaviť na konci boxovej uličky, kvôli čomu vyvolal žltú vlajku, no rýchlo sa vrátil do garáže a späť na trať. Tento moment narušil jeho program len minimálne.

Napokon zajazdil 51 kôl a siedmy najlepší čas na úrovni 1:33,742, poldruha sekundy za najrýchlejším Danielom Ricciardom.

“Bola to zaujímavá časť. Podmienky na trati sú dosť zradné, auto sa veľmi šmýka,” hodnotí zaprášenú trať v Bahrajne Sebastian Vettel. “Myslím si však, že sme sa toho veľa naučili. Musím si ešte zvyknúť na veľa vecí, auto sa správa trochu inak, ovládanie je tiež odlišné.”

Po šiestich rokoch vo Ferrari sa ani niet čomu čudovať. “Musím si zvyknúť na veľa vecí, čaká nás toho dosť. Dnes sa nám podarilo splniť väčšinu nášho programu. Bola to zábava!”

Sebastian Vettel v piatok prekvapil nasadením ružovo-bielej prilby, spolu s ktorou oznámil, že sa stane ambasádorom partnera BWT. “Dizajn prilby je stále rovnaký. Stále je to odkaz na vlajku. Som hrdý na to, že som Nemec, ale nemusím mať na sebe po celý čas nemeckú vlajku. Myslím si, že prilba vyzerá dobre a hodí sa k autu. Dôležitejšie je však posolstvo, ktoré nesie.”

“Som presvedčený, že technológia, ktorú ponúka BWT, môže spraviť svet o niečo lepším, ak sa budeme vyhýbať plastom a prinesieme vodu na miesta, kde k nej ľudia nemali prístup. Chcem poukázať na fakt, že všetci vieme niečo spraviť,” doplnil.

Twitter/Aston Martin
Twitter/Aston Martin
Twitter/F1

Súvisiace články

Diskusia