logo F1online.skF1online.sk

Vettelovým cieľom nie je odplata Ferrari: Ide o moje výkony

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala10. 3. 2021

Po podpise viacročnej zmluvy s Aston Martinom sa Sebastian Vettel určite potešil, veď rokovania o novej zmluve s Ferrari sa skončili skôr, ako sa vôbec začali, navyše úplne znenazdajky. Avšak, vo Vettelovi to vraj nezanechalo žiadnu horkosť. Jeho cieľom v tejto sezóne nebude vyviesť svojho predchádzajúceho zamestnávateľa z omylu, tvrdí.

V minulej sezóne sa Racing Pointu podarilo skončiť pred Ferrari, no tento rok to bude o čosi ťažšie. Zákulisné informácie z Maranella vrátane špekulácií hovoria o tom, že pohonná jednotka Scuderie by sa mohla vrátiť na výkonnostnú úroveň spred dvoch rokov, čo je hlavným predpokladom pre zisk tretieho miesta v Pohári konštruktérov.

Vettel by tak mohol cítiť veľkú spokojnosť, ak by dokonca aj posilnené Ferrari porazil. On však pre nemeckú Sky vysvetlil, že mu nejde o žiadnu odplatu. “Svetlo na semafore sa niekedy musí prepnúť z červenej na zelenú, a dúfam, že to tak i zostane.”

“Ale nezáleží na tom, či skončíme pred Ferrari alebo nie. Naším neoficiálnym cieľom je tretie miesto, takže budeme musieť skončiť pred Ferrari, no ja osobne nebudem cítiť žiadne zadosťučinenie, ak sa umiestnime pred ním. Budem cítiť spokojnosť s mojimi vlastnými výkonmi a s výkonmi tímu,” odkazuje štvornásobný šampión.

Aston Martin je so svojím novým prírastkom v tíme spokojný. Vettel sa už aktívne zapája do všetkých procesov a snaží sa spoznať štýl fungovania britského tímu. A zatiaľ sa mu v ňom veľmi páči — na rozdiel od posledných mesiacov vo Ferrari.

“Tento tím stále rastie, tu veci fungujú trochu inak,” nadhodil Vettel a prilepil zaujímavú poznámku: “Tu nejde o to, aby všetko vyzeralo krásne a draho, aby ste mali v kanceláriách dizajnérske stoličky, ale o práci v zákulisí. Podľa toho, čo som doteraz videl, sú tu veľmi schopní a veľmi talentovaní ľudia. A toto je prvýkrát, čo sa po rokoch môžu nadýchnuť.”

“Nie je žiadnym tajomstvom, že som v niektorých fázach minulého roka nebol zrovna najšťastnejší, viem, že sme nenaplnili moje štandardy, ale som s tým zmierený. Teraz sa už teším na tento rok.”

“Myslím si, že mám na to, aby som ešte získal titul. Mal som na to už v minulosti. Keď som vyhral ten prvý, tak mi spadol veľký kameň zo srdca, pretože som si uvedomil, že na to mám. Neviem, prečo by to vo mne už nemalo byť. Nie som príliš starý a čaká ma ešte veľa rokov,” dodal.

Súvisiace články

Diskusia