logo F1online.skF1online.sk

Schumacher: Chcel som aspoň týždeň oddychovať, ale nudil som sa…

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2021

Už len pár dní zostáva do začiatku testov a štartu sezóny. Tímy finišujú svoju prípravu pred cestou do Bahrajnu, výnimkou nie je ani tím Haas a Mick Schumacher, ktorí už nejakú prácu stihli vlani. Nemecký mladík absolvoval voľný tréning na Veľkú cenu Abú Zabí i posezónne nováčikovské testy. Jeho príprava na najdôležitejšiu kapitolu v kariére pokračovala i zime.

„Bol to v Abú Zabí skvelý víkend strávený s tímom. Nie je to len o čase na trati, čas strávený s tímom takisto prináša svoje benefity. Týždeň predtým som v Bahrajne absolvoval prípravu sedačky, čo bol môj prvý osobný kontakt s tímom. Dostalo sa mi skvelého privítania, čo vás ako nového jazdca vždy poteší. Žiaľ, v zime nebolo kvôli obmedzeniam ľahké cestovať,“ povedal Schumacher v rozhovore pre oficiálne stránky tímu Haas.

„Som pilot, ktorý miluje čas strávený so svojim tímom, takže to bolo náročné a nebol to ten správny pocit. Napokon som sa našťastie do Anglicka dostal a absolvoval prípravu sedačky a ďalšie veci. Okrem toho sme mali množstvo online mítingov, ktoré sú vzhľadom na okolnosti dobrou alternatívou. Cítim, že som stopercentne pripravený.“

Micka čaká po všetkých stránkach veľmi náročný prvý rok. Kalendár bude omnoho dlhší, než v juniorských kategóriách a jeho súčasťou budú i náročné presuny. Okrem toho si musí zvyknúť aj na monopost Formuly 1. Schumacher junior preto svoju prípravu nijak nepodcenil.

„Naozaj som si v zime chcel aspoň na týždeň oddýchnuť od tréningu, ale nešlo to. Oddychoval som jeden deň, no bola to nuda, tak som sa vrátil do posilňovne a začal znovu trénovať. Sústredil som sa na moje krčné svaly, ktoré sú v aute namáhané najviac. To bol jeden z každodenných tréningových prvkov a pokračujem v tom doteraz,“ povedal Schumacher.

„Po fyzickej stránke sa cítim veľmi dobre pripravený. V tomto smere to bude trochu iné, keďže teraz mám auto s posilňovačom riadenia, čo mi pri prejazde zákrutami pomôže. Stále však musíte svoje telo pripraviť na preťaženie. Aj keď nie ste v aute napríklad len týždeň, vaše telo sa potrebuje znovu adaptovať,“ dodal Schumacher.

Už o pár dní čakajú nemeckého mladíka a jeho tím predsezónne testy v Bahrajne, ktoré budú preňho ako nováčika veľmi dôležité. Haasu na okruhu v Sachíre nepôjde ani tak o rýchlosť, dôležitejšia bude optimalizácia.

„Jednoznačnou prioritou je pracovať na mojom komforte v kokpite a vyriešiť všetko, čo ešte treba vyriešiť, sedačka, poloha, pocit na trati a práca s tímom… To sú priority, ktoré som si stanovil už pred časom. Smerujeme na testy, takže na tom môžeme pracovať. Už sa neviem dočkať až vyriešime všetko, čo potrebujeme, a do prvých pretekov pôjdeme pripravení,“ povedal Mick.

Súvisiace články

Diskusia