logo F1online.skF1online.sk

Sebastian Vettel nemá taký extrémny jazdecký štýl ako jeho predchodca Pérez

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko7. 3. 2021

Sebastian Vettel sa pripojil k tímu Aston Martin na konci svojho neslávne známeho obdobia vo Ferrari. Nemecký pilot získal v uplynulej sezóne len 33 bodov a v poradí jazdcov obsadil až 13. miesto. Vettela s prehľadom porazil aj jeho tímový kolega Charles Leclerc. Mnohí preto Nemca zatracujú s tým, že už je za zenitom.

Odlišný názor má však jeho súčasný technický riaditeľ v Aston Martine, Andy Green. Ten tvrdí, že podľa prvých ukazovateľov bude štvornásobný majster v novom prostredí opäť podávať svoje najlepšie možné výkony.

„Nedostali sme sa k jeho mentálnemu nastaveniu z minulosti — sme tím, ktorý sa pozerá dopredu — ale môžem povedať iba to, že vyzerá neuveriteľne uvoľnený,“ uviedol Andy Green. „Veľmi rýchlo sa začlenil do tímu, jeho prínos vidieť okamžite a myslím si, že zo seba dostane to najlepšie. Je na vrchole svojej kariéry, je tam, takže si myslím, že ak sa nám nepodarí dostať zo Seba to najlepšie, bude to naša chyba a nie jeho. Som si istý, že Sebastiana môžeme dostať do pohody.“

Príchod Sebastiana Vettela do Aston Martinu vyvoláva otázky, či Nemec konečne dostane auto, ktoré mu bude sedieť. Počas posledných rokov vo Ferrari malo byť totiž práve toto kameňom úrazu.

Technický šéf Andrew Green však prezradil, že nastaviť auto pre Vettela bude v skutočnosti jednoduchšie ako pre jeho predchodcu Sergia Péreza. Vettel vraj nemá taký extrémny jazdecký štýl.

„Seb, áno, má svoj vlastný štýl jazdy, ale to sa nijako nelíši od jazdného štýlu, ktorý sme videli u iných jazdcov. Povedal by som, že nie je až taký extrémny ako štýl pilota, ktorého nahradil. On mal naozaj extrémny jazdecký štýl, ktorému bolo ťažké sa na všetkých tratiach prispôsobiť. Na niektorých vďaka nemu žiaril, na iných nie,“ hovorí Andy Green, podľa racer.com.

„Myslím si, že Sebov štýl je oveľa menej extrémny a že máme nástroje a schopnosti na to, aby sme auto nastavili tak, aby mu vyhovovalo. Na tom sme už začali pracovať — ​​na simulátore sme pracovali posledný mesiac a zdá sa, že je veľmi spokojný s tým, akým smerom sme sa vybrali, takže tam nie sú žiadne problémy,“ pozitívne uzavrel technický riaditeľ Aston Martinu.

Súvisiace články

Diskusia