logo F1online.sk

Nico Hülkenberg môže byť rezervným jazdcom Aston Martinu aj Mercedesu súčasne. Má tiež ďalšie ponuky

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko6. 3. 2021

Nico Hülkenberg bol istým spôsobom smoliar vo Formule 1. Aj napriek jeho nesporným jazdeckým kvalitám nezískal žiadne pódiové umiestnenie vo svojej kariére a už druhý rok sa mu neušla žiadna sedačka. Práve táto situácia mu však otvorila dvere k množstvu ďalších zaujímavých spoluprác.

Práve neobsadený nemecký pilot Formuly 1, Nico Hülkenberg, je veľmi žiadaný v súvislosti s viacerými pozíciami. Ako zistil portál f1-insider.com, v súčasnosti plánujú jeho nasadenie na pozíciu rezervného a vývojového jazdca spoločne tímy Mercedes a aj partnerský Aston Martin.

Mercedes už síce ohlásil svojich rezervných jazdcov (Stoffel Vandoorne a Nyck de Vries), no tí sa nebudú môcť zúčastniť každého podujatia Formuly 1, vzhľadom na povinnosti vo Formule E. Oba tímy sú presvedčené, že Hulk dokáže poskytnúť dôležité informácie o jazdných vlastnostiach monopostu a motora na simulátore, ale aj príležitostne nahradiť jedného z pilotov podľa potreby.

To však nie je všetko, podľa dostupných informácií zháňa Hülkenberga aj tím McLaren. Jeho rezervné nasadenie v McLarene však nie je úplne nemožné, ak by Mercedes a Aston Martin súhlasili. McLaren je síce považovaný za konkurenciu, no takisto ako dva zvyšné tímy bude využívať nové motory Mercedes a rezervný pilot so skúsenosťami by sa im mohol hodiť.

Otázkou však ostáva aj ďalšia spolupráca, tentokrát s Red Bullom. Televízia Servus TV vo vlastníctve Red Bullu by ho chcela zamestnať ako experta na komentovanie prenosov Formuly 1. Táto televízia striedavo spoločne s miestnou televíziou ORF vysiela prenosy Formuly 1 v Rakúsku.

V neposlednom rade je tu ešte šéf DTM Gerhard Berger, ktorý by chcel, aby sa Hülkenberg stal pretekárom v populárnej sérii cestných automobilov. Ani táto predstava nemusí byť nereálna, vzhľadom na fakt, že Mercedes je aktuálne v seriáli aktívny s vozidlami z dielne značky AMG.

Samotný Nico Hülkenberg nechce konkrétne komentovať svoje aktivity, ale s dobrou náladou priznáva: „Som veľmi spokojný so svojou situáciou. Všetko ide správnym smerom.“

Začiatkom tohto týždňa šéf Mercedesu Toto Wolff takisto naznačil, že Hülkenberg by mohol byť aj súčasťou tímu Mercedes.

„Všetci vieme, čoho je schopný,“ povedal pre Sky Germany. „Je jedným z najlepších jazdcov, ktorý akosi nedostal tú poslednú šancu jazdiť za špičkový tím. Mať v tíme taký zdroj informácií je, samozrejme, zaujímavé. Tomu sme otvorení.“

Na otázku, či a kedy sa rozhodne o Nicovi Hülkenbergovi a jeho možnom príchode do tímu, Wolff odpovedal: „Otázkou nie je, kedy bude rozhodnutie prijaté, ale kedy bude oznámené.“

Súvisiace články