logo F1online.skF1online.sk

Mick Schumacher bol kvôli príprave sedadla týždeň v izolácii

Mick Schumacher
© Haas F1 Team
Ladislav Király
Ladislav Király4. 3. 2021

Mick Schumacher počas štvrtkovej videokonferencie prezradil, že kvôli príprave sedadla do nového monopostu Haas VF-21 musel byť týždeň v izolácii. Vôbec ho to nepotešilo, ale nemal inú možnosť. Také podmienky dnes platia na území Anglicka, kam potreboval vycestovať.

Ak sa chce niekto na ostrovy presunúť zo Švajčiarska, čaká ho povinná izolácia a dva COVID testy. „Nebolo to jednoduché, keďže cestovanie do Anglicka je výrazne obmedzené,“ uviedol Schumacher. „Mal som teda problém s tým, aby som zvládol prípravu sedadla.“

„Mali sme urobený plán, ale potom sa tamojšie pravidlá zmenili a musel som ísť do izolácie. Potreboval som si nájsť miesto, kde by som strávil takmer desať dní. Jednoducho som potreboval miestnosť, odkiaľ na ten deň a pol vyrazím za tímom. A to teda nie je bohvie ako veľa na nutnosť stráviť tých sedem dní v karanténe.“

„Takže som prišiel na určité miesto do Anglicka a zotrval som tam počas obdobia, ktoré som musel. Keď som dostal negatívne výsledky, mohol som odísť za tímom,“ skonštatoval Nemec, ktorý sa pri povinnostiach poriadne zapotil.

„Bol to veľmi dlhý deň. Začali sme myslím o ôsmej ráno a skončili o pol jedenástej večer. Ale stálo to za to a prípravu sedadla sme zvládli. Ale ako som už povedal; kým v aute len tak sedím, môže to byť OK, ale keď sa potom auto rozbehne, už to nemusí byť dobré. Uvidíme,“ dodal Mick Schumacher.

Súvisiace články

Diskusia