logo F1online.skF1online.sk

Aston Martin chce do 3-5 rokov bojovať o titul

Aston Martin AMR21, predné krídlo
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala3. 3. 2021

Spraviť z tímu zo stredu poľa kandidáta na majstrovské tituly nie je ľahká úloha. V Aston Martine dúfajú, že sa im to podarí v horizonte od troch do piatich rokov, hovorí jeho šéf Otmar Szafnauer.

Aston Martin má takmer všetko, čo majstrovský tím potrebuje. Má za sebou silného majiteľa, množstvo sponzorov, v tíme je majster sveta, ktorý už pár titulov získal, no aj efektívne pracujúce technické oddelenie. Chýba azda len vlastná pohonná jednotka, no najmä dokončenie novej továrne, ktoré sa kvôli pandémii posunulo.

Preto si zelený tím bude musieť na svoje zlaté časy ešte počkať. “Je oveľa ľahšie povedať, že budeme bojovať a získame titul majstra sveta, než to potom aj skutočne urobiť,” hovoril na predstavení Otmar Szafnauer. “Musia sa stať dve veci. Po prvé, musíme mať dobrý plán, na ktorom musíme dnes začať pracovať, aby sme sa stali kandidátmi na majstrovský titul, a potom ten plán aj splniť.”

“Teraz sme uprostred toho plánovania, jeho vykonávanie určite zaberie istý čas. Ľudia vo Formule 1 — v iných tímoch — hovoria, že na to potrebujete tri až päť rokov. My sa od nich v ničom nelíšime.”

“V priebehu minulého roka sme plánovali novú továreň. S novou infraštruktúrou budeme mať všetko pod jednou strechou, budeme rásť ako tím. V Silverstone sa práve začala výstavba, nuž a koncom roka 2022 by sme sa mali sťahovať do novej továrne,” načrtol plán Aston Martinu rodák z rumunského Semlacu.

“V tej továrni budeme potrebovať špičkové vybavenie, ktoré nám umožní vyrobiť a vyvinúť auto, ktoré bude mať na to, aby sa z neho stal kandidát na majstrovský titul. To je nám vzdialené o niekoľko rokov. Ak sa pozerám do budúcnosti, tak to vidím v horizonte 3-5 rokov,” uviedol.

Súvisiace články

Diskusia