logo F1online.skF1online.sk

Ferrari oznámilo ďalšie organizačné zmeny

Boxový múrik Ferrari, ilustračné
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 2. 2021

Organizačné zmeny vo vedení tímu Scuderia Ferrari pokračujú. V minulom roku ohlásila stajňa zmeny vnútornej štruktúry a vznik nového oddelenia pre výkonnosť na trati. Jeho šéfom sa stal Enrico Cardile, ktorý sa stal de facto novým technickým riaditeľom. Na jeseň potom Ferrari oznámilo odchod Simoneho Restu, ktorý bol Cardileho podriadeným a v Maranelle mal na starosti šasi.

Posledné zmeny sa dotkli prerozdelenia kompetencií. Na čele stajne zostáva Mattia Binotto, ktorý má pod sebou dnes už štyroch šéfov jednotlivých oddelení. Enrico Cardile je šéfom pre podvozok, Enrico Gualtieri šéfom pre motory, Laurent Mekies športovým riaditeľom a šéfom pre dodávateľské reťazce, Gianmariom Fulgenzim.

K prerozdeleniu kompetencií došlo najmä v Cardileho oddelení. Stanovisko Ferrari už neobsahuje ani zmienku o oddelení pre výkonnosť, ktoré vlani vniklo. Z obsahu správy vyplýva, že fakticky prestalo existovať a Cardileho oddelenie je po novom jednoducho oddelením pre oblasť podvozka a naďalej bude mať na starosti aj aerodynamiku.

Po novom bude toto najdôležitejšie oddelenie pracovne rozdelené do štyroch oblastí. Samotný Cardile bude šéfom pre výkonnosť šasi, David Sanchez dostal pod patronát koncept vozidla, Fabio Montecchi podvozkové inžinierstvo a Diego Inverno prevádzku monopostov.

Čo to prinesie a či bude pozmenená štruktúra s jasným stanovením právomocí účinná, ukáže až čas. Ferrari zrejme verejne prezentuje, že väčšiu rolu dostanú dve kľúčové mozgy v továrni, a síce David Sanchez, ktorý je v tíme dlhodobo kľúčovou persónou pre oblasť aerodynamiky, a Fabio Montecchi, ten by sa mohol stať Cardileho pravou rukou pri návrhu podvozkov.

Naopak, Fulgenziho oddelenie pre dodávateľské reťazce a jeho úlohy nezmieňuje, doteraz po ňom nie je na oficiálnych stránkach tímu ani zmienka. Pod Binottom tam figurujú len Cardile, Gualtieri a Mekies. Na druhú stranu, oficiálne stanovisko ešte uvádza: “S cieľom maximalizovať naše obchodné príležitosti, bude obchodné a marketingové záležitosti súčasťou Oddelenia diverzifikácie značky, pod vedením Nicolu Boariho.”

Súvisiace články

Diskusia