logo F1online.skF1online.sk

Brown: Máme najlepšiu jazdeckú dvojicu v F1

Zak Brown
© Twitter/Zak Brown
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl19. 2. 2021

Výkonný riaditeľ McLarenu Zak Brown pred štartom sezóny 2021 srší optimizmom. Jeho duša marketingového guru sa určite teší z príchodu Daniela Ricciarda, ktorý britskému tímu otvára nové možnosti aj na marketingovom poli. Veď Ricciardo pokrýva veľký austrálsky trh a patrí k najobľúbenejším jazdcom súčasnej F1 vôbec. A po jeho boku bude veľmi obľúbený, domáci mladík Lando Norris.

Zak Brown po svojom nástupe do funkcie výkonného riaditeľa zaujal niekoľkými miestami aj trochu prehnanými výrokmi, neskôr však zmenil svoju rétoriku. A treba uznať, že súčasný progres McLarenu je vo veľkej miere aj jeho zásluhou, pretože práve Brown našiel a prijal tých správnych ľudí do vedenia tímu.

Na predstavení MCL35M preto trochu prekvapujúco, avšak z pohľadu kvalít jazdcov nie úplne neoprávnene, adresoval Landovi Norrisovi a Danielovi Ricciardovi veľký kompliment. „Myslím si, že máme najlepšiu jazdeckú dvojicu v súčasnej F1,“ vyhlásil Zak Brown. „Obaja sú výborní jazdci na trati a skvelí ľudia mimo nej. Lando je prirodzene rýchly a inteligentný jazdec, ktorý sa zaujímavo vyvíja. Daniel je viacnásobný víťaz pretekov s výnimočným talentom a vycibreným pretekárskym zmyslom,“ pokračoval šéf britského tímu.

Netrúfame si a ani nám neprináleží súdiť Brownove slová. Realitou však je, že za McLaren bude jazdiť aj podľa názorov viacerých odborníkov jazdec z „top kategórie“ súčasných pilotov a po jeho boku bude stále perspektívny Lando Norris, ktorý zažil dve výborné sezóny.

Vo Wokingu však nelietajú v oblakoch. „Máme za sebou úspešný rok 2020, no očakávam, že nová sezóna bude ešte náročnejšia. Sme pripravení čeliť tejto výzve. Tešíme sa z úžasnej fanúšikovskej základne, ktorej chceme priniesť radosť a čo najlepšie výsledky. Som hrdý, aký progres sme urobili. Pokračujeme na našej ceste.“

Britská stajňa bude jazdiť s najrýchlejším a najspoľahlivejším motorom v poli, čo je určite plus. Nedá sa však očakávať, že by McLaren okamžite bojoval o víťazstvá. Musíme si navyše počkať na to, či vo Wokingu zvládli integráciu nového motora do svojho šasi. „Štartové pole je neuveriteľne tesné. Ak sa pozrieme na cestu, na ktorej sme, tak bojovať o titul je v tejto chvíli nerealistické,“ povedal Zak Brown.

McLaren by však rád zopakoval úspešné výsledky z roka 2020, keď skončil na skvelom treťom mieste. „Jediné, v čo môžeme veriť, a o čo sa snažíme, je stiahnuť stratu na Mercedes. Očakávame, že aj v roku 2021 bude Mercedes najrýchlejší. Pravidlá sa významne nemenia. Nemyslím si, že sezóna 2021 bude v celom poli vyzerať výrazne odlišne než v ročníku 2020. Môžeme predpokladať len to, že pole bude ešte tesnejšie. Na posledné preteky minulej sezóny sme prichádzali s tým, že môžeme skončiť tretí, ale aj piati. Je to tak tesné, že je skoro čokoľvek predpovedať,“ uzavrel Zak Brown.

Súvisiace články

Diskusia