logo F1online.skF1online.sk

BWT z F1 neodchádza, údajne rokuje s Haasom a Williamsom

Lance Stroll
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 2. 2021

Ružové lakovanie sme vo Formule 1 vídali od roku 2017, kedy sa rakúska spoločnosť BWT stala titulným partnerom Force Indie a potom pokračovala aj s Racing Pointom. Ten sa však v tomto roku premenoval na Aston Martin a zmenil svoje farby, kvôli čomu sa spolupráca s BWT rozpadla. Teraz sa táto firma rozhliada po inom tíme, s ktorým by mohla spolupracovať.

Prvotné informácie o možnostiach novej spolupráce k nám prišli z Nemecka. Následne sa k nim pripojil aj Motorsport.com a renomovaný novinár Christian Nimmervoll, čím sa z toho stala viac ako len obyčajná špekulácia.

BWT by podľa dostupných informácií mohlo nadviazať spoluprácu s Haasom alebo Williamsom a súčasťou dohody má byť aj zmena lakovania na ružové. Oficiálne zdroje zatiaľ mlčia, na otázky Motorsportu tieto tímy buďto nereagovali alebo poskytli len vyhýbavé odpovede.

Haas nemá titulného partnera od roku 2019, kedy sa po búrlivej spolupráci rozišiel s Rich Energy. Podobne nespoľahlivého sponzora mal aj Williams, ktorému pred štartom minulého ročníka predčasne zamával ROKiT. Tento krok vlastne prinútil rodinu Williamsovcov tím predať. Je zvláštne predstaviť si, že ani rok po predaji zmení dedičstvo sira Franka Williamsa farbu na ružovú. Oba tímy predstavenie nového monopostu ešte len čaká.

Na záver ešte pripomenieme, že šéfom a hlavným akcionárom BWT je Andreas Weibenbacher, ktorý je priateľom Tota Wolffa. Rakúska spoločnosť sa v roku 2017 chcela stať partnerom Mercedesu, rokovania však stroskotali na požiadavke zmeniť farby tímu.

Súvisiace články

Diskusia