logo F1online.skF1online.sk

Norris sa po prekonaní covidu vrátil späť do normálu

Lando Norris
© McLaren
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka17. 2. 2021

Pilot McLarenu Lando Norris sa v úvode tohto kalendárneho roka nakazil chorobou Covid-19. Teraz je už plne fit a pripravuje sa na nasledujúcu sezónu F1.

McLaren v úvode tohto týždňa prezentoval monopost na novú sezónu. K slovu sa počas tejto udalosti dostal aj Lando Norris, talentovaný pilot, ktorý v úvode roka, konkrétne v januári, bojoval s koronavírusom.

„Myslím si, že našťastie pre mňa, covid v mojom prípade nebol taký zlý,“ uviedol v úvode Norris. „Pár dní som nemal chuť ani čuch, čo je v takomto prípade normálne. Okrem toho, cítil som sa vyšťavený a unavený niekoľko týždňov,“ reflektuje jazdec McLarenu prekonanie choroby. „Odvtedy som prakticky plne fit, všetko sa vrátilo do normálu. Nepovedal by som teda, že ma to nejako veľmi ovplyvnilo.“

Trénovať však nebolo ľahké. „Pri tréningu som nemohol vôbec vychádzať von,“ približuje. „Robil som iba nejaké základné cviky v mojej izbe, žiadne kardio ani beh či bicykel. Čo som mohol robiť vo svojej izbe, to som robil. To bolo všetko,“ vysvetľuje Norris, ktorý celý ten čas strávil v hoteli v Dubaji. Ísť domov kvôli nariadenej karanténe, samozrejme, nesmel.

Po tom, čo sa Lando uzdravil, sa opätovne zapojil do tréningového procesu a príprav na nový ročník v továrni McLarenu v anglickom Wokingu.

„Odvtedy som späť v normále, som späť v mojom dome v Británii, využívam bicykel, skrátka čokoľvek, čo potrebujem. Trénujem krk a pomaly sa vraciam späť, čo sa viacerých vecí týka. Odhliadnuc od toho, mám sa veľmi dobre,“ uzavrel Norris, ktorý bude v nasledujúcej sezóne tvoriť dvojičku s Danielom Ricciardom.

Súvisiace články

Diskusia