logo F1online.skF1online.sk

Daniel Ricciardo nového šéfa na tetovanie asi nenahovorí. Už ale vymyslel novú stávku

Daniel Ricciardo
© McLaren
Branislav Ježík
Branislav Ježík17. 2. 2021

Daniel Ricciardo včera v Silverstone v rámci filmovacieho dňa absolvoval svoje prvé jazdy v novom monoposte McLarenu MCL35M. Pri jeho predstavovaní prišla reč aj na jeho notoricky známu stávku s Cyrilom Abiteboulom. A nemohla samozrejme chýbať otázka, či niečo podobné nechystá so svojím novým šéfom Zakom Brownom.

Daniel Ricciardo sa v posledných týždňoch naplno pustil do práce s tímom v továrni vo Wokingu, aby spolu pred novou sezónou hľadali možnosti na zlepšenie. Rodák z Perthu tvrdí, že integrácia s novými tímom bola vždy najväčšou výzvou, ktorej čelil ako jazdec pri zmene pôsobiska a prispôsobovaní sa zmenám na trati, aj mimo nej.

Je to o hľadaní svojho miesta v zmysle pocitu, že ste súčasťou tímu, čo znamená, že ste integrovaný nielen po jazdeckej stránke, ale do všetkého ostatného, do inžinierstva a do stratégie,“ uviedol Ricciardo.

Austrálčan pokračoval: „Už som tu v Technologickom centre McLarenu absolvoval niekoľko stretnutí nielen s mojím inžinierom, ale skutočne s celým pretekárskym oddelením. Takže je to niečo ako pocit, keď sedíte v miestnosti a máte hlas, dúfam s dostatočnými vedomosťami, a to, čo hovoríte, ostatní pozorne počúvajú. Tento druh integrácie do všetkých oblastí pretekárskeho tímu je pravdepodobne oveľa silnejší pocit, ako byť iba jazdcom a ničím iným, než jazdcom. Ten pocit, že môžete sedieť v ktorejkoľvek miestnosti a byť pri všetkom prítomný, to je pre mňa asi to najdôležitejšie. Ale je to tiež tá najťažšia výzva, do ktorej sa môžem pustiť.

Sedemnásobný víťaz veľkých cien sa pripojil k McLarenu po podpise trojročného kontraktu pred sezónou 2021. Keď pred dvoma rokmi podpisoval zmluvu s Renaultom, dohodol sa so šéfom tímu Cyrilom Abiteboulom, že ak dosiahne pódiové umiestnenie, dá si šéf francúzskeho tímu spraviť tetovanie. Austrálsky jazdec splnil svoju časť stávky počas minuloročnej Veľkej ceny Eifelu. Tretie miesto navyše dokázal zopakovať aj v Imole.

Ricciardo dúfal, že sa ešte pred koncom minulého roka stretne s Abiteboulom, aby sa dohodli na tetovaní. Pri pondelkovom predstavení nového McLarenu však prezradil, že sa tak nestalo.

Určite sa dozviete, keď to s Cyrilom ukončíme,“ zasmial sa Austrálčan. „Bohužiaľ, zatiaľ sa tak nestalo. Ale ono to príde, ono to príde. Rozišli sme sa s vedomím, že stále máme nevybavené účty, ide o to tetovanie. Dúfam, že to vybavíme. Je zrejmé, že radšej skôr ako neskôr, ale určite sa tak stane.“

Na otázku, či by si trúfol na podobnú stávku so šéfom McLarenu Racing Zakom Brownom, nový jazdec britského tímu prezradil, že to asi nebude možné. „Boli sme pred pár hodinami so Zakom na obede a rozprával mi, ako nenávidí ihly. Takže nevidím reálne tetovanie so Zakom.“

Ako sa ukázalo, Daniel Ricciardo je súťaživý typ a hneď začal premýšľať o alternatívnych možnostiach. Pri prehliadke historických áut v Technologickom centre McLarenu vo Wokingu si spomenul, že rozsiahlu zbierku klasických pretekárskych automobilov má aj Zak Brown.

„Ale vymyslel som niečo iné,“ pokračoval Ricciardo. „Viem, že má celkom dobrú zbierku automobilov, takže by sme sa možno mohli staviť o jeden z jeho automobilov, alebo niečo podobné!

Dodajme, že Zak Brown má okrem iných vo svojej zbierke aj také skvosty ako majstrovský Lotus 79 Maria Andrettiho, McLaren MP4/6 od Ayrtona Sennu z roku 1991, či MP4-16 od Miku Häkkinena z poslednej sezóny dvojnásobného majstra sveta. K stávke sa výkonný riaditeľ McLarenu zatiaľ nevyjadril.

Súvisiace články

Diskusia