logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo: McLaren je moja najlepšia šanca na titul

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala14. 2. 2021

Po HRT, Toro Rosso, Red Bulle a Renaulte si kočovník Daniel Ricciardo sadne do auta ďalšieho tímu v štartovom poli. Jeho novým pôsobiskom sa stal McLaren. O správnosti tejto voľby je presvedčený, hovorí, že teraz bude mať na zisk titulu možno aj najväčšiu šancu v živote.

Pilot, ktorý vyrastal v akadémii Red Bullu, s Red Bullom získal aj všetkých svojich doterajších sedem víťazstiev. V boji o majstrovský titul zatiaľ na lepšej než tretej priečke neskončil, pomyselný bronz získal v rokoch 2014 a 2016, no túto štatistiku by chcel čoskoro vylepšiť.

V McLarene totižto vidí obrovský potenciál, hovorí pre The Sydney Morning Herald Daniel Ricciardo: “Myslím si, že teraz mám najlepšiu šancu dosiahnuť to, čo bolo celý ten čas mojím cieľom.”

“Do Formuly 1 som sa nechcel dostať len preto, aby som v nej bol. Chcel som sa stať majstrom sveta a stále chcem. McLaren s pokrokmi, ktoré dosahuje, pôsobí ako moja najlepšia šanca na dosiahnutie tohto cieľa, možno najlepšia, akú som kedy mal.”

“V tomto športe nikdy neviete, čo sa stane, ale ja som sebavedomý, že som na správnom mieste. Môžem teraz vyhlásiť, že o rok budem bojovať o titul? Ktovie, ale mám to sebavedomie, že som na správnom mieste, aby som sa o to mohol pokúsiť,” dôveruje svojmu novému zamestnávateľovi skúsený Austrálčan.

Ricciardo s McLarenom rokoval už v roku 2018, no vtedy to bol úplne iný tím ako dnes. James Key sa k nemu ešte nepridal a rovnako Andreas Seidl, jeho nový šéf. Podľa Ricciarda aj samotný Zak Brown uznal, že jeho stajňa ešte nie je nastavená správne.

Veci sa zmenili v priebehu roka. Už sezóna 2019 bola oveľa lepšia než tie predchádzajúce, čo Ricciarda nakoniec presvedčilo, aby McLarenu svojimi skúsenosťami pomohol na ceste za úspechmi. “Vidíme, akú cestu McLaren urazil a ako sa na nej zlepšuje. Cítim, že McLaren je pripravený na to, aby som sa stal jedným z tých prvkov, ktoré mu chýbali, a pomôžem mu vyhrávať.”

Daniel Ricciardo má za sebou prvé stretnutia, prehliadku továrne, prípravu sedadla. Má z toho skvelé pocity: “Počas posledných týždňov som bol v továrni McLarenu, stretol som sa s mechanikmi a inžiniermi, však je riadne rušno. Tento tím má veľký hlad po tom, čím si prešiel. Toto povstanie je skutočné a vedia, že úspechy by sa mohli dostaviť už v blízkej budúcnosti. Ja to cítim od prvého dňa, čo som prešiel cez ich prah.”

“Cítim, že im viem pomôcť dosiahnuť úspech o niečo skôr, čo je moja motivácia. Vlani sme skončili v konštruktéroch tretí, to bolo super. Nuž a majú svoj štýl, čo sa mi páči. Chcú viac, sú pripravení spraviť ten ďalší krok. Je vzrušujúce byť toho súčasťou,” dodáva.

Súvisiace články

Diskusia