logo F1online.skF1online.sk

Ferrari naštartovalo novú pohonnú jednotku: Sme odhodlaní byť lepší

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala12. 2. 2021

Maranello, piatok 12. februára, 09:00 hod. V srdci centrály Ferrari, v maranellskej továrni nesúcej meno Gestione Sportiva, sa prvýkrát prebúdza k životu nová pohonná jednotka, ktorá bude v tejto sezóne poháňať monopost SF21. Štart mala vydarený, všetko prebehlo hladko.

Ešte krátko pred slávnostným naštartovaním auta, ktoré by malo byť na nepoznanie od svojho predchodcu, sa celému tímu prihovoril jeho šéf Mattia Binotto. Drvivá väčšina zamestnancov sledovala tento dôležitý moment a počúvala Binottove slová cez internet z pohodlia svojich domovov.

“Tu sa začína naša sezóna 2021,” hovoril Mattia Binotto. “Môžeme očakávať, že nás na tejto ceste postretne veľa výziev, no sme odhodlaní byť lepší. Naše auto sa zlepšilo vo všetkých oblastiach, v ktorých je dovolené vyvíjať.”

“Musíme pracovať odhodlane a byť koncentrovaní, uvedomovať si, kde sme a kam sa chceme dostať. Teraz však nechajme prehovoriť SF21,” doplnil švajčiarsky inžinier.

Ferrari tiež prezradilo, že nový monopost a celý tím plánuje predstaviť na dvoch online podujatiach. Tím by sme mali spoznať 26. februára a auto 10. marca.

Súvisiace články

Diskusia