logo F1online.sk

Valentino Rossi: Ferrari má v Leclercovi víťaza, treba mu len dať auto

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala11. 2. 2021

Charles Leclerc je víťazný materiál, myslí si sedemnásobný šampión série MotoGP Valentino Rossi. Podľa neho má preto všetko vo svojich rukách Ferrari a jeho inžinieri. Ak dokážu Leclercovi dodať schopný monopost, on svoj tím určite nesklame.

Valentino Rossi sa v rozhovore pre Corriere dello Sport pristavil pri všakovakých témach a nevyhol sa ani Formule 1, do ktorej pred rokmi, keď laškoval so Scuderiou Ferrari, takmer vstúpil. Z jeho prestupu napokon nič nebolo, no červená mu zostala v srdci.

A tak Rossi spolu s miliónmi fanúšikov Ferrari po svete čaká na to, kedy konečne Maranello získa ďalší majstrovský titul. Predpoklad vraj na to má, minimálne za volantom. “Ja som fanúšik Formuly 1, mám rád Ferrari a mám rád Leclerca. Myslím si, že patrí k najsilnejším pilotom na trati. V tíme už majú víťaza, teraz mu musia postaviť adekvátny monopost.”

To sa Ferrari dlhodobo nedarí, zatiaľ čo Mercedes hýčka svojich pilotov skvelými autami a vychytávkami od výmyslu sveta, v predchádzajúcej sezóne napríklad nevídaným systémom DAS.

Legenda MotoGP nečaká, že sa Maranello zrazu premení na Brackley, no aspoň priblížiť by sa mu mohlo, zamýšľa sa: “Porovnávať sa s Mercedesom je pre všetkých problém. Ferrari sa musí dostať aspoň niekam na tú úroveň, na akú sa to darí Red Bullu, aby začali ostatným znepríjemňovať život.”

Presne taký cieľ si dáva Ferrari na rok 2021. Zo šiestej priečky chce poskočiť a opäť dať dokopy “top trojku” s Mercedesom a Red Bullom. Útok na titul z toho zatiaľ určite nebude.

Mercedesu totižto veľa z jeho sily neubudne, v pondelok sme sa dozvedeli, že v tíme dokonca zostáva i Lewis Hamilton, aby si vybral svoj ôsmy titul. Rossi to vraj čakal. “Píšeme si, už roky sa často zhovárame. Očakával som, že tú zmluvu podpíše. Pre Mercedes je dôležité víťazenie s Hamiltonom, aj keď je drahý. Otázka peňazí je vždy ťažisková.”