logo F1online.skF1online.sk

Premiéra Daniela Ricciarda v McLarene

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 2. 2021

Austrálčan Daniel Ricciardo začína novú kapitolu svojej kariéry. Súčasťou tohto športu je už desať rokov a ten čas bol doteraz súčasťou štyroch tímov, v roku 2021 sa McLaren stal v poradí piatym. Rodák z Perthu sa v súčasnosti s tímom naplno pripravuje na novú sezónu.

Práce je veľa, času málo. Testy budú len trojdňové, McLaren navyše musí svoje auto kvôli motorom Mercedes značne zmeniť. Z Austrálčanovej tváre však úsmev len tak ľahko nedostanete. Tím z Wokingu začal v týchto dňoch na verejnosť púšťať prvé zábery svojej novej jazdeckej hviezdy v nových farbách. Fotenie, príprava sedačky, ukážka továrne, simulátor, to všetko musel absolvovať.

McLaren čaká v novej sezóne obhajoba celkového tretieho miesta v pohári konštruktérov. Hlavným „bojovým prostriedkom“ britského tímu bude monopost MCL35M, ktorý prvýkrát uvidíme 15. februára vo Wokingu pri oficiálnom predstavení. McLaren sa bude môcť spoľahnúť aj na veľmi silnú jazdeckú dvojicu Lando Norris a Daniel Ricciardo, ktorý v tíme nahradil Carlosa Sainza, dnes už pilota Ferrari.

Súvisiace články

Diskusia