logo F1online.skF1online.sk

Red Bull odhalil lakovania svojich áut v DTM

Red Bull v DTM
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala2. 2. 2021

Red Bull v roku 2021 rozšíri svoje pole pôsobnosti o seriál DTM. Nasadí v ňom dve Ferrari 488 GT3 Evo, v ktorých sa predstavia Alex Albon, Liam Lawson a Nick Cassidy.

Až doteraz Red Bull o svojich úmysloch celkom úspešne mlčal, no v utorok zverejnil viac informácií o tom, ako bude vyzerať jeho účasť v nemeckej sérii — vrátane vizuálnej stránky.

Vo Ferrari s prevažne tmavomodrým lakovaním Red Bullu bude jazdiť junior červených býkov Liam Lawson. Druhé Ferrari bude odeté do farieb AlphaTauri a na rozdiel od Lawsona sa oň podelia dvaja jazdci. Počas sezóny sa budú striedať Nick Cassidy a Alex Albon, ktorý bude na niektorých pretekoch kvôli iným povinnostiam chýbať. Brit s thajským pasom bude totižto aj naďalej rezervným a testovacím pilotom Red Bullu.

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

“DTM je skvelá séria s veľmi talentovanými pilotmi a vzrušujúcim pretekaním,” uviedol Alex Albon. “V kapotovanom aute som jazdil len raz, a to v roku 2015, keď som bol nominovaný aj na ocenenie Autosport BRDC pre mladých jazdcov. Sú výrazne odlišné od jednosedadlových monopostov.”

“Majú oveľa menej prítlaku, pneumatiky sú úplne iné. Potrebujete preto nasadiť iný jazdecký štýl. Chvíľu mi potrvá, kým si na to zvyknem, ale teším sa na novú pretekársku výzvu popri mojich existujúcich záväzkoch v F1,” doplnil Brit.

Šéfa DTM a bývalého spolumajiteľa Toro Rosso Gerharda Bergera príchod Red Bullu do DTM teší, rovnako tak výber auta. “Red Bull a Ferrari sú svetovými lídrami, ktorí reprezentujú úspech vo svete motoršportu i za jeho hranicami. Teší nás, že sme dali dokopy tieto top značky v unikátnom projekte v DTM, kde spoja sily, aby vyhrali tento prestížny šampionát.”

“Nevídaná spolupráca troch špičkových jazdcov je veľmi sľubná: pilot Formuly 1 a majiteľ pódia Alex Albon, profesionál GT a niekoľkonásobný víťaz Nick Cassidy a mladý talent Liam Lawson, všetci v jednom tíme. Je to perfektný mix, ktorý sa v nadchádzajúcej sezóne bude starať o vzrušenie,” myslí si Berger.

Ročník 2021 šampionátu DTM sa začne cez víkend 19. a 20. júna v Monze.

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Súvisiace články

Diskusia