logo F1online.skF1online.sk

Mick Schumacher: Je až nefér radovať sa z roku 2020

Mick Schumacher
© Haas
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka1. 2. 2021

Mick Schumacher si myslí, že je takmer nefér byť šťastný ohľadom roku 2020. Faktom je, že v minulej sezóne jeho kariéra nabrala správny smer, i keď svet sa zmietal pod pandémiou koronavírusu.

Syn Michaela Schumachera, sedemnásobného šampióna F1, sa v minulom kalendárnom roku pohol vo svojej kariére raketovým spôsobom vpred. 21-ročný pilot mal nesmierne úspešnú druhú polovicu šampionátu vo Formule 2. Dva preteky vyhral a dosiahol 10 pódiových umiestnení. Ročník zakončil ziskom titulu.

Aj keby napokon v Bahrajne nezískal titul šampióna, vedel, že ho čaká povýšenie do F1. Práve na bahrajnskom okruhu ho 28. marca 2021 čaká debut pod taktovkou amerického tímu Haas.

Rok 2020 pre mnohých ľudí nebol niečím, na čo budú s radosťou spomínať. Uvedomuje si to aj Schumacher, ktorý sa cíti trocha zle, že on má na uplynulých dvanásť mesiacov pozitívne spomienky.

„Pandémia zasiahla skutočne všetkých a množstvu ľudí spôsobila vážne problémy,“ povedal Mick Schumacher v interview pre oficiálny web Ferrari. „Preto mi príde takmer nefér byť šťastný pri pohľade na rok 2020. Pre mňa osobne to bol, aby som bol úprimný, jeden z najlepších rokov v pretekárskej kariére. Rok, v ktorom sa môj sen, ktorý mám od detstva, stal skutočnosťou.“

Schumacher, ktorý je členom akadémie Ferrari, absolvoval, rovnako ako niekoľko ďalších pilotov, testy v monoposte Scuderie z roku 2018, ktoré sa konali minulý týždeň vo Fiorane.

Ktovie, ako by to dopadlo, keby sa sezóna 2020 ani neuskutočnila. Schumacher sa bál, že jeho raketový rast bude zabrzdený globálnou pandémiou. „Je pravdou, že na začiatku pandémie množstvo krajín prešlo do úplného lockdownu. Šport, čo bolo správne, nebol prioritou. Mal som strach z toho, že moja druhá sezóna vo Formule 2 bude odložená o rok.“

V decembri sa Mick stal šampiónom F2 a prakticky okamžite prešiel do Haasu, kde sa z neho stal jazdec F1. Bujaré oslavy vynechal, koncentruje sa na budúcnosť. „Ten deň vyzerá, akoby bol dávno za nami, predovšetkým teraz, keď sa neviem dočkať štartu novej sezóny. Keď sa postavím na štart s najlepšími pilotmi sveta. Dovtedy sa postarám o to, aby som bol pripravený na zhasnutie svetiel. Bude to veľmi vzrušujúce.“

Súvisiace články

Diskusia