logo F1online.skF1online.sk

Wolff: Vettel mal čoraz horšie podmienky. Potreboval zmeniť vzduch

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala30. 1. 2021

Sebastian Vettel toho v poslednej sezóne tak veľa nepredviedol, no Toto Wolff si nemyslí, že by za to mohol len on sám. Podľa neho nemal vo Ferrari vytvorené vhodné podmienky na prácu, čo sa navyše časom len zhoršovalo. Preto Wolff víta, že Vettel mení stajňu.

Vettelov prestup do Aston Martinu budí azda najviac záujmu u fanúšikov. Časť z nich už od štvornásobného majstra sveta nečaká žiadne zázraky, no tá druhá si sľubuje znovuzrodenie starého dobrého Sebastiana Vettela — predovšetkým v roku 2022, kedy by mali svetlo sveta uzrieť monoposty, ktoré by mali Vettelovi aspoň papierovo vyhovovať.

“Viac ako čokoľvek iné potreboval Sebastian zmeniť vzduch,” uviedol Toto Wolff pre televíziu RTL. “Keď sa dostanete do tej negatívnej špirály, potrebujete zmenu. Presne ju vyhľadal. Teraz je v úplne inom prostredí.”

Keď prišlo na hodnotenie posledného roku nemeckého šampióna, Wolff nebol voči nemu taký kritický: “Ja si nemyslím, že by nepodal dobrý výkon. Boli to tie pracovné podmienky, ktoré sa zhoršovali a zhoršovali, narušila sa tímová práca. Tento rok od Sebastiana očakávam oveľa viac a dúfam, že sa dobre rozbehne.”

“Kapitola Aston Martinu ako továrenského tímu sa ešte len začína a Sebastian Vettel bude jedným zo silných pilierov tohto projektu,” vyslovil sa šéf Mercedesu, ktorý bude s tímom zo Silverstone aj naďalej úzko spolupracovať.

Kalendár v plnej kvalite nájdete na tomto linku.

Súvisiace články

Diskusia