logo F1online.sk

F1 zverejnila časový harmonogram štartov pre rok 2021

Po štarte VC Eifelu 2020
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 1. 2021

Kalendár Formuly 1 pre sezónu 2021 už nabral reálne kontúry. Medzinárodná automobilová federácia zverejnila časy všetkých tréningov, kvalifikácii i pretekov. Potvrdilo sa tak niekoľko noviniek.

Hoci kompetentní napokon nepristúpili na to, aby sa európske veľké ceny vrátili na čas 14:00 — všetky sa začnú o 15:00 miestneho času —, svetlá už budú zhasínať o celej hodine.

V roku 2018 sa Liberty rozhodla zaexperimentovať a vyjsť ústrety televíziám tým, že posunula štart pretekov o desať minút, tie európske dokonca hodinu a desať minút.

Očakávalo sa, že si televízie vďaka tejto zmene budú môcť lepšie naplánovať svoj vysielací program a ten bude pre divákov atraktívnejší. Stihli by totižto aj napínavé minúty pred samotným štartom. Táto zmena však nakoniec nemala taký dramatický efekt.

Potvrdilo sa tiež to, čo v minulom roku zostalo v pravidlách nepovšimnuté. Prvý a druhý tréning sa po novom skracujú a každý potrvá už len jednu hodinu. Dĺžka tretieho tréningu sa nezmenila. Vďaka tejto zmene by sme sa mali do istej miery vyhnúť nečinnosti z úvodu tréningov.

Článok dnes aktualizujeme, doplníme ho o prehľad našich časov. Ten zverejníme i na našom Facebooku.