logo F1online.skF1online.sk

Sainz senior bol na testoch Ferrari zrejme nervóznejší ako jeho syn

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka29. 1. 2021

Carlos Sainz prezradil, že jeho otec, dvojnásobný majster sveta v rely, bol pravdepodobne nervóznejší ako on sám, počas jeho premiérových testov vo Ferrari na okruhu vo Fiorane.

Aj keď je náročné v tejto dobe cestovať kvôli celosvetovej pandémii koronavírusu, Carlos Sainz senior robil svojmu synovi spoločnosť na prvých testoch vo farbách Ferrari pred novou sezónou. Sainz junior, ktorý v Scuderii nahradil Nemca Sebastiana Vettela, si vyskúšal monopost z roku 2018.

V stredu tento 26-ročný Španiel, ktorý opustil britský McLaren, absolvoval 118 kôl a zoznamoval sa so systémami a fungovaním Ferrari. Podstatou tréningovej jazdy bolo, aby bol čo najlepšie pripravený na bahrajnské testy, ktoré sú na programe v druhej polovici marca. V štvrtok ráno Sainz absolvoval ďalších 50 kôl a bolo na ňom vidieť progres.

Zatiaľ čo streda bola pre Španiela naozaj špeciálnym dňom, keď sa zoznamoval s novým prostredím, vo štvrtok sa výraznejšie sústredil na svoju prácu. Jeho otec ale neskrýval emócie. „Týždeň dozadu sme sa rozprávali o tom, že by mohol prísť so mnou,“ hovorí Sainz junior. „Pozreli sme sa na seba a povedal som mu, že chcem, aby išiel do Fiorana aj on.“

„Je to veľmi špeciálny deň. Viem, že je tu koronavírus a sú potrebné testy, ale bol by som rád, keby bol po mojom boku počas môjho úvodného dňa vo Ferrari. Potešilo ho to a ja ďakujem Ferrari, že ho privítalo,“ približuje veľký fanúšik Realu Madrid.

A Carlosov otec to poriadne prežíval. „Myslím si, že bol skoro nervóznejší ako ja. Vnímal, aký je to pre mňa veľký deň. Ja som sa snažil ostať sústredený a robiť si svoju prácu. Podľa mňa si to užil. Ďakujem tímu, že tu mohol byť a dovolili mu, aby so svojím synom strávil takúto špeciálnu chvíľu.“

Na konci dňa sa Sainz zastavil aj pri niekoľkých verných priaznivcoch Ferrari, ktorí ho vítali transparentmi. „Boli tam dva transparenty – Vamos Carlos (Poďme, Carlos) a Smooth Operator,“ prezradil. „Tifosi v Taliansku už vedia, ako sa volám, čo je na začiatok dobré. Na konci dňa som ich preto išiel pozdraviť. Som rád, že ma podporujú a zdieľajú rovnakú vášeň ako ja,“ zakončil.

Súvisiace články

Diskusia