logo F1online.skF1online.sk

Marko: Počul som, že Ferrari po stránke motora výrazne pokročilo

Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 1. 2021

Poradca Red Bullu Helmut Marko má po ruke vždy nejakú zaujímavú informáciu, či už pravdivú alebo prikrášlenú. Počas zimy bol pri svojej práci s médiami veľmi aktívny a ani jeho posledný, pre nemeckú RTL, bol plný zaujímavostí.

Marko bol okrem iného opýtaný aj na formu Ferrari, ktoré vlani spadlo z celkového druhého až na šieste miesto. Za jedného z hlavných vinníkov tohto prepadu možno istotne označiť pohonnú jednotku, najmä na vysokorýchlostných tratiach bola výkonnosť Scuderie priam tragická. Cez rok na tom však v Maranelle mohli zapracovať a ako sa Helmut Marko dopočul, nový motor vraj bude omnoho lepší.

„Počul som, že po stránke motora dosiahli významný pokrok,“ povedal poradca Red Bullu. „Myslím, že už prekonali šok z minulej sezóny, kedy boli o 50 koní pozadu. Teraz majú novú motiváciu.“

„Takže určite majú šancu zabojovať o tretie miesto pohára konštruktérov.“

Ferrari v tomto roku opustil Sebastian Vettel a vydal sa do Aston Martinu. Práve tento tím mal v minulom roku po Mercedese a Red Bulle asi tretie najvýkonnejšie auto. Ambície stajne zo Silverstone sú veľké, Marko im však nedáva veľké šance na boj o čelo pretekov.

„Ich strata na nás bola príliš veľká. Nemyslím si, že niečo také sa dá vymazať za jednu sezónu,“ hovorí Marko. „Ďalšou vecou je infraštruktúra. V majstrovskom tíme musí byť všetko v najlepšom poriadku, aj pit stopy a ďalší vývoj. Nemyslím si, že Aston Martin je ešte tak ďaleko.“  

Súvisiace články

Diskusia