logo F1online.skF1online.sk

Norris: Keď som viac vtipkoval, ľudia si mysleli, že sa flákam

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala18. 1. 2021

Lando Norris sa pred sezónou 2020 rozhodol zmeniť prístup ku sociálnym sieťam, na ktorých kedysi pridával jeden vtipný príspevok za druhým. Tie ho síce v roku 2019 vykreslili ako vtipného a prístupného, ale na druhej strane málo pracovitého jazdca. Norris sa preto rozhodol žartíky obmedziť, čo mu napokon vylepšilo imidž.

Britský pretekár už počas svojho pôsobenia v juniorských šampionátoch obratne narábal so sociálnymi sieťami. I vďaka jeho zábavným príspevkom sa stal populárny a s rovnakým nastavením vstúpil do Formuly 1. Po prvom ročníku však túto stratégiu prehodnotil, a tak sme v sezóne 2020 mohli mať pocit, že sa Norris zmenil.

“Povedal by som, že z celkového pohľadu som prispieval na sociálnych sieťach oveľa menej často a menej vecí vtipného charakteru,” otvoril sa Lando Norris po otázke Autosportu. “Veľa z toho pramení z popretekových rozhodnutí, čo na ne pridám.”

Práve tu možno badať najväčšiu zmenu: “Keď som mal (v roku 2019) ťažký deň, vždy som to vzal s humorom alebo som to obrátil na žart niektorými mojimi komentármi na sociálnych sieťach. Minulý rok som však niekedy len zhodnotil: ‘Bol to ťažký deň, treba skloniť hlavu a pripraviť sa na ďalšie preteky.’ To bolo všetko.”

A hoci pri práci v továrni bol v roku 2020 rovnako usilovný ako v tom predchádzajúcom, zafungovali čaro a klam sociálnych sietí. Zrazu si ľudia začali myslieť, že Norris poriadne zabral.

“Presne to isté som robil aj v predchádzajúcom roku,” nadviazal Norris na svoj popretekový odkaz na sociálnych sieťach o tom, že treba skloniť hlavu. “Aj vtedy som prišiel do továrne a pripravoval sa na ďalšie preteky, snažil som sa zistiť, kde sme spravili chybu. Vtedy by som však na sociálnych sieťach zverejnil vtip.”

“Ľuďom sa to páčilo, ale zároveň si pomysleli — veď on vôbec nepracuje, preto sa mu nedarí, všetko berie na ľahkú váhu. Tak to asi v živote chodí a tak fungujú sociálne siete. Ľudia si o vás nakreslia svoj obraz,” zamyslel sa šampión F3 z roku 2017.

Norrisovi ani po tejto zmene neprestali celkom chodiť vyčítavé správy o tom, že nepracuje dostatočne tvrdo. Čo je však pre Norrisa dôležitejšie, jeho tím má na to iný pohľad.

“Ešte stále mi od veľkého množstva ľudí chodia správy o tom, že som samý žart, že nepracujem dostatočne usilovne a podobne,” prezrádza. “Ale v tíme ľudia vedia, čo robím. Podľa môjho názoru záleží len na nich a na tom, čo ja o sebe viem a ako tvrdo pracujem.”

“Pridával som viac príspevkov na štýl — skloňme hlavy a poďme ďalej. To je všetko. Neobrátil som to na žart a ľudia si z toho spravili iný obraz, hovoria, že pracujem lepšie a tento rok odvádzam lepšiu robotu.”

“Keď niečo prispejem, ľudia si nakreslia dva obrázky. Ja však robím veľmi podobné veci, vrátim sa do továrne, idem domov, premýšľam o nasledujúcich pretekoch a o tom, čo môžem zlepšiť.”

“Tak a to je všetko, čo som spravil. Avšak, v padoku som to stále ja, stále hovorím, čo hovorím, stále sa smejem, pretože mi vtipy prídu smiešne. Nesnažím sa byť niekým, kým nie som,” dodal Norris.

Súvisiace články

Diskusia