logo F1online.sk

Motorsport.com: Albon a Red Bull budú v DTM jazdiť s Ferrari

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 1. 2021

Začiatkom januára Red Bull oznámil, že sa vracia do šampionátu DTM, kde bude podporovať jeden zo súkromných tímov. Reprezentovať ho budú juniori z akadémie, Alex Albon a Liam Lawson. Ostatné detaily zostávali verejnosti skryté. Vo štvrtok však prišiel portál Motorsport.com so vskutku zaujímavou novinkou.

Albon s Lawsonom totiž vraj osedlajú špeciál Ferrari 488 GT3. Šampionát DTM, ktorý v súčasnosti prechádza pod vedením Gerharda Bergera obrodou, nemôže v roku 2021 počítať s účasťou továrenských tímov. Priestor tak dostanú súkromníci, ktorí na pretekárske okruhy privedú špeciály Audi R8 LMS Evo, McLaren 720S GT3, Lamborghini Huracán GT3 Evo, Mercedes-AMG GT3 Evo a zdá sa, že aj Ferrari 488 GT3, ktoré podľa menovaného zdroja nasadí zatiaľ bližšie nešpecifikovaný súkromný tím s podporou Red Bullu.

Bolo by logické, keby do DTM vyslala svoj špeciál NSX aj Honda, čo by bolo pre Red Bull ideálne. To sa však nestane. Japonská automobilka totiž nemá o stredoeurópsky trh záujem a aj súkromný tím bývalého pilota Jensona Buttona, ktorý bude v roku 2021 v DTM pretekať, nasadí do boja automobil McLarenu.

Hovorí sa o tom, že by do DTM mohol vstúpiť známy tím AF Corse, ktorý má silné väzby na automobilku Ferrari a práve pod ich vlajkou by Red Bull mohol do boja vyslať duo Albon – Lawson. Obaja pritom budú v roku 2021 veľmi zaneprázdnení. Alex by sa mal zúčastniť všetkých pretekov F1 v sezóne 2021 ako rezervný jazdec a Lawson by čoskoro mal potvrdiť prestup do Formuly 2 k tímu Hitech.

„Nikdy nehovor nikdy, no pre nás by niečo také bolo veľmi náročné, keďže sme veľmi zaneprázdnení s našimi ostatnými aktivitami,“ povedal pre Motorsport.com športový riaditeľ AF Corse Batti Pregliasco.

Tímy Motopark, Carlin a DAMS, ktoré majú s Red Bullom spoločnú históriu odmietli, že by mali o DTM záujem.

Súvisiace články