logo F1online.sk

Ricciardo komentuje Renault: V tíme som videl veľa sebavedomia

Daniel Ricciardo
© Twitter/Renault
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka13. 1. 2021

V roku 2018 opustil Daniel Ricciardo Red Bull Racing a zamieril do francúzskeho tímu Renault. Podpísal dvojročný kontrakt, po ktorého vypršaní sa radšej dohodol na zmluve s britským McLarenom. Austrálčan berie minulosť ako niečo, z čoho by sa mohol poučiť.

Populárny pilot F1 si myslí, že Renault už nie je stajňou, ktorá by bola bojazlivá, práve naopak, urobilo sa tam veľa dobrej práce. „Myslím si, že medzi rokmi bol zaznamenaný progres. Bolo na čom stavať,“ prináša jeho slová portál motorsport.com. Daniel ukončil svoje pôsobenie v Renaulte dvoma pódiovými umiestneniami v uplynulom ročníku, keď na Nürburgringu a v Imole skončil na treťom mieste.

Ricciardo vidí v Renaulte veľa pozitív. „V tíme som videl veľa sebavedomia, rovnako tak aj u mňa. Získali sme pocit, že môžeme byť úspešní. Myslím si, že medzi obdobím, kedy som prichádzal a kedy som odchádzal, bolo cítiť rozdiel,“ porovnáva, ale hneď uvádza veci na pravú mieru. „To nie je kritika. Ten tím na to len nebol zvyknutý. Niekoľko rokov neboli úspešní, a tak je logické, že o sebe začali pochybovať.“

Iba štyri tímy – Mercedes, Red Bull, McLaren a Racing Point, získali v roku 2020 viac bodov ako Renault. Austrálčan vo francúzskom tíme nevyhral ani jedny preteky, ale vzhľadom na to, aké boli tímové ambície, ocenil, čo sa mu podarilo. „Keď to zovšeobecním, vidím to ako úspech. Myslím si, že úspech má svoje úrovne. Skutočným úspechom by bolo vyhrať v tých dvoch rokoch titul, ale myslím si, že v tomto prípade to, že som sa dostal na pódium, tiež bolo brané ako úspech.“

„V roku 2020 sme sa poučili z roku 2019. Nechcem to tvrdiť ja sám, ale z toho, čo som počúval na moju adresu, som ostatným pomohol, aby sa pozerali dopredu. Myslím si, že aj to je úspech,“ zakončil Ricciardo, ktorý má pred sebou novú výzvu. A tou je McLaren, kde pre rok 2021 vytvorí dvojičku s Landom Norrisom.