logo F1online.sk

Vettel sa už teší na pohonnú jednotku Mercedes

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala6. 1. 2021

Agenta 005 Sebastiana Vettela čaká ďalšia misia. Už o pár týždňov si prvýkrát vyskúša nový Aston Martin a spolu s ním aj pohonnú jednotku strieborných šípov. Cieľom je pomôcť Aston Martinu nadviazať na to, čo načali Racing Point a Force India: Postupne sa prepracovať na čelo. Vettel sa na novú kapitolu vo svojom pretekárskom živote veľmi teší.

Aston Martin nám už naznačil, že si môžeme mädliť ruky na februárové predstavenie monopostu, ktorý by mal byť odetý do britskej pretekárskej zelenej. Vettel sa už po rokoch v červenom zalizuje. “Nechcem za nimi smútiť, no ja som celkovo človek, ktorý sa viac pozerá smerom dopredu. Naozaj sa teším na túto novú výzvu. Neviem sa dočkať, kedy konečne začneme,” uviedol pre F1-Insider.com.

Mimoriadne nadšený je podľa svojich slov z toho, že si bude môcť skúsiť jedinú majstrovskú pohonnú jednotku hybridnej éry. Po motoroch BMW, Renaultu a Ferrari to bude zaujímavá skúsenosť. “Samozrejme, že sa mega teším na to, ako sa s ňou jazdí,” priznal.

So Sebastianom Vettelom do Aston Martinu nepôjde jeho pretekový inžinier z Ferrari Riccardo Adami, no vezme si so sebou fyzioterapeuta Anttiho Kontsasa a PR manažérku Brittu Röskeovú. Okrem toho sa chce držať aj zvyku, že svojim monopostom dáva ženské mená. Po sérii talianskych je však čas na zmenu. “Myslím si, že nejaké vyberiem. Už mám jeden nápad. V každom prípade to bude musieť byť také meno, ktoré bude pasovať k Aston Martinu.”

Po správach o odklade Veľkej ceny Austrálie a predsezónneho testovania je možné, že sa posunie aj dátum predstavenia nového monopostu Aston Martinu. O prípadnej zmene sa v každom prípade dozvieme najskôr po oficiálnom potvrdení upraveného kalendára.

Nech sa už začne odkrývať opona kedykoľvek, Vettel chce čas využiť na to, aby sa čo najlepšie spoznal s novým tímom. Do továrne plánuje zavítať tak často, ako to len bude možné. “Zatiaľ stretávam pre mňa plno nových tvárí, ale som si istý, že to bude fungovať. Vždy musíte byť novým veciam otvorení. Stretnem veľa nových ľudí, spoznám nový pracovný štýl, nové prístupy. Nie je dobré si myslieť, že len môj štýl práce je ten najlepší.”

Sergio Pérez, Vettelov predchodca, očakáva, že Nemca čakajú príjemné roky. “Sebastian sa určite rozhodol správne. Pripojil sa k tímu, ktorý tvoria čistí pretekári. Užije si to, som si istý, že zažijú dobré časy a budú úspešní. Podľa mojich odhadov bude Aston Martin jeden z najsilnejších tímov roku 2021. Určite dostane dobré auto.”