logo F1online.sk

Alex Albon bude v roku 2021 pretekať v DTM

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala5. 1. 2021

Okrem povinností plynúcich z jeho roly rezervného a testovacieho jazdca Red Bullu Racing bude Alex Albon v roku 2021 aj pretekať. Červení býci potvrdili, že Albona vyšlú do šampionátu DTM “vždy, keď mu to jeho povinnosti v F1 dovolia”.

Alex Albon sa po dvoch sezónach vo Formule 1 bude musieť stiahnuť. Red Bull ho nahradil mexickým veteránom Sergiom Pérezom, ktorý má tímu pomôcť získať konštruktérsky titul. Albon však z rodiny Red Bullu neodchádza. Nie je vylúčený ani jeho návrat do F1 v roku 2022.

Medzitým bude pretekať vo vynovenej sérii DTM. “Alex Albon je mladý a ambiciózny jazdec, pre DTM to bude obrovský zisk,” hovorí šéf série Gerhard Berger, ktorý bol kedysi spolumajiteľom tímu Toro Rosso.

V tíme, ktorého názov ešte nie je známy, mu bude robiť kolegu ďalší junior z programu Red Bullu, a teda Novozélanďan Liam Lawson. Lawson by mal na rozdiel od Albona absolvovať všetky tohtoročné podujatia.

“DTM s jeho poľom na vysokej úrovni a športovými autami GT3 je zaujímavá platforma a ozajstná výzva pre úspešných jazdcov, akými sú Alex Albon a náš junior Liam Lawson,” nechal sa počuť Helmut Marko.

Sezóna 2021 série DTM sa začne až posledný májový víkend v Rusku. Okrem tímu v zložení Albon-Lawson, ktorý ešte nemá meno, sa do šampionátu už stihlo prihlásiť päť tímov: Abt Sportsline (Audi), 2 Seas Motorsport (McLaren), Jenson Button Rocket RJN (McLaren), GruppeM Racing (Mercedes) a Team Rosberg. Gerhard Berger nedávno vyhlásil, že jeho cieľom je pritiahnuť na štartový rošt aspoň 20 áut od piatich značiek.

V DTM sa v nedávnej minulosti predstavil i bývalý junior Mercedesu Pascal Wehrlein, pre ktorého to malo byť tiež len vyplnenie programu potom, čo ho v Sauberi nahradil Charles Leclerc a Mercedes mu nedokázal nájsť iné miesto. V efjednotke sme ho po tejto epizóde však už nestretli.

Súvisiace články