logo F1online.sk

Mick: Zo súčasných jazdcov poznám najdlhšie Sebastiana

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 1. 2021

Mick Schumacher je počas zimnej prestávky z pochopiteľných dôvodov stredobodom pozornosti nemeckých médií. Dnes už pretekár Haasu absolvoval niekoľko rozhovorov, takže na nedostatok mediálneho priestoru sa sťažovať nemôže. Marketing, spolupráca s Ferrari a pretekársky talent, to všetko Mick novému zamestnávateľovi poskytne.

Ako už svojho času povedal boss amerického tímu, Günther Steiner, Schumachera obklopuje veľmi profesionálne prostredie. Má okolo seba viac ako dosť ľudí, ktorí mu radia. Okrem toho, že mu Ferrari posiela na pomoc ostrieľaného inžiniera Jocka Cleara, sa Mick môže spoľahnúť aj na rady svojho dlhoročného priateľa, Sebastiana Vettela.

„Je to sranda, teraz sú z nás vlastne súperi. Nemyslel som, že niečo také niekedy vôbec poviem,“ povedal v rozhovore pre nemecký Bild Mick Schumacher. „Seb je ten, s ktorým som sa bavil najviac zo všetkých a takisto ten, ktorého poznám najlepšie. Iste, vo Formule 1 sú chalani, s ktorými sa poznám od čias motokár, no Sebastiana poznám najdlhšie.“

Avšak zoznam osôb, ktoré mu na jeho ceste pomohli najviac je dlhší a číslo jedna v tomto zozname je prirodzene jeho mamka Corinna. „Mama je jednotka na mojej rýchlej voľbe. Ona je môj najlepší poradca a vždy je prvá, ktorej zavolám. Keď sa dozvedela o tom, že budem budúci rok jazdiť v Haase, bola veľmi šťastná. Takisto mi povedala, že vždy vedela že to dokážem,“ povedal Schumacher.

Súvisiace články