logo F1online.sk

Gasly si na návrat do Red Bullu trúfa: Viem, čoho som schopný

Pierre Gasly
© AlphaTauri Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 12. 2020

Napriek pochybnostiam dokázal Pierre Gasly v roku 2020 dokonalo reštartovať svoju kariéru. Z Red Bullu odchádzal ako zbitý pes, no dnes už opäť srší sebavedomím a stal sa lídrom tímu AlphaTauri. Jazdil tak dobre, že sa chvíľu dokonca špekulovalo o jeho návrate do hlavného tímu.

„Objektívne povedané, som lepším jazdcom,“ povedal Gasly v rozhovore pre Auto Motor und Sport. „Som konzistentnejší a mám viac skúseností. Očakávam, že rok 2021 bude v mojom podaní ešte lepší. A ďalší rok takisto.“

„Vo Formule 1 znamenajú skúsenosti dosť veľký rozdiel. Naučil som sa lepšie spolupracovať s tímom, ako dostať viac z ľudí okolo mňa, ako sa lepšie pripraviť na súťažný víkend a ako sa lepšie vysporiadať s prekážkami každého víkendu.“

„Sú tu však stále oblasti, v ktorých sa môžem zlepšiť. Ak by ste sa na to spýtali Lewisa, som si istý, že cíti, kde by sa mohol zlepšiť. Taký je náš každodenný život. Pracujeme na každom drobnom detaile, ktorý nám pomáha sa zlepšiť. Snažíme sa urobiť niečo lepšie, než naši súperi,“ povedal Gasly.

Pierre sa po náročnom roku 2019 vrátil do hľadáčiku Red Bullu. Svoju kariéru reštartoval vo veľkom štýle, až sa chvíľu špekulovalo nad tým, či si Alexandrom Albonom opäť nevymenia svoje miesta. Takisto sa šuškalo, že by v Renaulte mohol predčasne skončiť Esteban Ocon, ktorého mal nahradiť práve Gasly. Na druhú stranu, hovorilo sa aj o pošramotených vzťahoch medzi Pierrom a vedením Red Bullu.

Nech to už bolo akokoľvek, Gaslyho návrat v Milton Keynes odmietli a na konci roka radšej angažovali Sergia Péreza. Mal by teraz Pierre väčšiu šancu v súboji s Maxom Verstappenom?

„Myslím si, že v rovnakom aute by som mal šancu,“ vyhlásil Gasly. „Je to však oveľa zložitejšie.“

„Viem, čoho som schopný. Ak by som dostal správne auto, dokážem byť naozaj dobrý. Napríklad ako v minulom roku, kedy som získal pódium a konštantne končil na bodoch. Budem na to naďalej maximálne tlačiť, aby som dostal svoju šancu. Mojim cieľom samozrejme je stať sa majstrom sveta, to je to, na čom pracujem,“ dodal Francúz.