logo F1online.sk

Daniel Ricciardo vybral najlepších pilotov sezóny 2020

Daniel Ricciardo
© Renault Sport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 12. 2020

Máme tu záver roka a s ním prichádza bilancovanie. Najlepší jazdec, najlepšie preteky či najlepšie momenty sezóny 2020. Zostaviť svoje „naj“ z poslednej sezóny bol donútený i pilot Renaultu Daniel Ricciardo. Ten dostal za úlohu vybrať najlepších pilotov poslednej sezóny.

Daniel z pochopiteľných dôvodov vybral ako troch najlepších Lewisa Hamiltona, Maxa Verstappena a seba samého. Keď prišiel na rad štvrtý najlepší muž ročníka 2020, Austrálčan začal váhať. Napriek pochybám zaradil na štvrtú pozíciu pilota Ferrari, Charlesa Leclerca. Ten dostal prednosť pred Pierrom Gaslym a dokonca i pred Sergiom Pérezom.

„Z pohľadu rýchlosti tam Leclerc určite patrí, no stále sa mu občas pritrafia chyby,“ premýšľa nahlas Ricciardo pre podcast In The Fast Lane. „Možno by sa hodilo dať tam Gaslyho, no ak sa pozriem na rok 2020, vyberám si Leclerca. Dávam ho na štvrté miesto a Pierre bude tým pádom piaty.“

Austrálčan síce váhal, no napokon dal prednosť Leclercovi, hoci v rebríčkoch mnohých ostatných analytikov či novinárov, bol väčšinou za Pérezom či Gaslym. Ricciardo však argumentoval aj tým, čo mu o Monačanovi prezradil jeho bývalý tímový kolega Marcus Ericsson.

„Marcus mi povedal niečo, čo piloti hovoria len veľmi neradi,“ hovorí Ricciardo. „Hovoril mi, že niekedy skrátka nevedel, ako sa to Leclercovi podarilo. Ako pretekárovi sa vám niekedy podarí veľmi dobré kolo, no potom sa dozviete, že váš tímový kolega bol o celé tri desatiny rýchlejší a vy naozaj nedokážete pochopiť, ako je to možné.“

Štvrtý muž celkového hodnotenia sezóny 2020, Sergio Pérez, sa prekvapivo umiestnil v Danielovom rebríčku až na šiestom mieste.

„Aspoň vidíte, aký bol rok 2020 v mojich očiach šialený. Myslím, že jazdci v najlepšej sedmičke by si to prvé miesto zaslúžili. Pérez je rozhodne jedným z nich. V nedeľu máva neskutočné tempo. Neviem povedať, či je najrýchlejší, no keď v nedeľu príde na lámanie chleba, je tam, kde má byť,“ dodal Ricciardo.

Súvisiace články