logo F1online.sk

Haas s predvianočným stanoviskom: Mazepin v tíme zostáva

Nikita Mazepin
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala23. 12. 2020

Aj napriek vlne špekulácií a negatívnych reakcií, ktorá sa v posledných dňoch prehnala sociálnymi sieťami, Haas za Nikitom Mazepinom stojí. Uviedol to v stanovisku v stredu krátko pred Vianocami. Ubezpečil v ňom, že Mazepin v sezóne 2021 skutočne nastúpi za americkú stajňu.

Ruský pretekár si fanúšikovskú obec veľmi nenaklonil svojimi manévrami na trati a ani svojím vystupovaním mimo nej. Na sociálnych sieťach už viackrát príspevkami zdvihol fanúšikom žlč, no video, v ktorom obchytkával ženu na zadnom sedadle, a ktoré na svojom Instagrame zverejnil len osem dní po oficiálnom oznámení jeho príchodu do Haasu, vyvolalo oveľa búrlivejšie reakcie.

Väčšina fanúšikov ho za to okamžite odsúdila, iní dokonca začali podpisovať petície za jeho odchod z Haasu. Na všetko zareagoval aj samotný tím v stanovisku, v ktorom uviedol, že celú vec preberie interne.

Následne Mazepin zo sociálnych sietí zmazal svoje ospravedlnenie, z Twittra dokonca aj všetky príspevky, nuž a na Instagrame si z popisu profilu odstránil poznámku, že je pilotom Haasu. Spolu s kopou špekulácií o údajom príchode Calluma Ilotta či Pietra Fittipaldiho už ľudia začali očakávať, že sa Mazepinova kariéra v efjednotke skončí skôr, ako sa vôbec stihla začať.

V stredu zasiahol Haas. “Tím Haas by chcel opätovne potvrdiť, že Nikita Mazepin a Mick Schumacher budú tvoriť jazdeckú dvojicu stajne v šampionáte Formuly 1 v roku 2021,” stojí v stanovisku. “Na margo prechádzajúceho stanoviska tímu ohľadom prečinu Nikitu Mazepina (z 9. decembra): Táto záležitosť bola vyriešená interne a nebudeme ju ďalej komentovať.”

FIA v utorok vydala aktualizovanú verziu štartovej listiny pre rok 2021, v ktorej už naznačila, že sa čoskoro dočkáme podobného vyhlásenia. Nikita Mazepin v nej bol totižto stále uvedený ako pilot Haasu.

Súvisiace články