logo F1online.sk

Podľa Marka sa uvažovalo aj o Hülkenbergovi, no Pérez mal jednu veľkú výhodu

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala23. 12. 2020

Max Verstappen bude mať v budúcej sezóne nového tímového kolegu. Stane sa ním Sergio Pérez, ktorý v hodnoteniach Red Bullu dosiahol vyššie skóre ako Holanďanov doterajší kolega Alex Albon. Keďže sa v posledných týždňoch spomínali takmer výlučne len tieto dve mená, vyzeralo to tak, že Nico Hülkenberg bol z kola von. Podľa Helmuta Marka to nebolo celkom tak.

Christian Horner v piatok pred novinármi vyhlásil, že ani Sebastian Vettel, ani Nico Hülkenberg neboli považovaní za vážnych kandidátov na Albonovu sedačku, a to v žiadnej fáze sezóny. Keď sme si k tomu pridali vyhlásenie Helmuta Marka z Abú Zabí, že v Red Bulle budú analyzovať len výkony Péreza a Albona, keďže v Nemcovom prípade ani nie je čo analyzovať, všetko sa zdalo byť jasné.

V rozhovore pre portál F1-Insider.com Helmut Marko situáciu dovysvetlil. Aj keď sa vo finále sezóny Hülkenbergove výkony nehodnotili, vraj bol stále “serióznym kandidátom”.

“Veľmi podrobne sme analyzovali silné a slabé stránky troch kandidátov, a teda Alexa Albona, Sergia Péreza a Nica Hülkenberga,” ozrejmil športový poradca Red Bullu a následne načrtol hlavný dôvod, prečo si vedenie vybralo Mexičana.

“Nakoniec len jedna vec naklonila misky váh na Pérezovu stranu a nie Hülkenbergovu — že dokáže do nášho tímu priniesť viac poznatkov o pohonnej jednotke Mercedesu. Nico Hülkenberg, žiaľ, toho v tejto sezóne tak veľa neodjazdil,” podotkol Marko.

Hülkenberg sa v monoposte Racing Pointu objavil len na troch veľkých cenách, pričom jedny preteky ani neodštartoval. Vždy sa musel v prvom rade spoznať s autom, nebolo čas sa detailne zoznamovať aj s pohonnou jednotkou.

“Sergio si to miesto zaslúžil,” uznal Nico Hülkenberg, ktorý Red Bullu nič nevyčíta. “Teraz s tým už nič nespravím, začnem sa pripravovať na svoju vlastnú budúcnosť. Budem sa udržiavať vo forme a keď ma bude treba, tak budem pripravený. Tento rok sme videli, čo všetko sa môže prihodiť.”