logo F1online.sk

Webber: V pretekoch ešte Verstappen na Hamiltona nemá

Chase Carey, Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala21. 12. 2020

Generačný megatalent Max Verstappen bol v uplynulom ročník jediným vážnym súperom Lewisa Hamiltona, a to aj napriek tomu, že sedel v pomalšom Red Bulle. Ukazoval to hlavne počas kvalifikácií, v ktorých neustále ukrajoval z náskoku Mercedesu. V nedeľu ale nebol taký rýchly ako Hamilton, myslí si Mark Webber.

V budúcej sezóne by sa štartové pole malo opäť o čosi viac vyrovnať. V Red Bulle sa opierajú o to, že až 60 percent auta sa počas zimy nezmení, a preto dôjde k zníženiu pravdepodobnosti, že by červení býci počas prestávky niečo pokazili a nasledujúci ročník opäť odštartovali s výkonnostným mankom.

V Red Bulle bude chcieť získať titul Max Verstappen. Avšak, ak by mal aj identický monopost ako Lewis Hamilton, podľa Marka Webbera by mohol mať problémy ho poraziť; minimálne v nedeľu, keď sa rozdávajú body.

“Max odviedol veľmi, veľmi, veľmi dobrú robotu,” zhodnotil Mark Webber v rozhovore pre holandský magazín Formule 1. “Teraz je vo finálnej fáze cibrenia jeho zručností, ak by som to tak mohol nazvať.”

“Či už je počas sobôt na úrovni Lewisa Hamiltona? Či je v kvalifikáciách rovnaký ako Lewis? Áno. Je však na Lewisovej úrovni v nedeľu? Nie, to nie je. Ale to je normálne,” poznamenal 44-ročný Austrálčan.

Netreba zabudnúť na to, že Verstappen má stále len 23 rokov, a teda dostatok času na to, aby sa na Lewisa Hamiltona dotiahol po všetkých stránkach. Podľa Webbera sú to však problémy, ktoré by chcel mať každý pilot; a teda snažiť sa spraviť tie posledné kroky k tomu, aby sa vyrovnal najúspešnejšiemu pilotovi v F1.

“Len málo jazdcov sa dostane do takejto situácie, že budú istý čas dominovať, no udržia si vnútorný pokoj a pravidelne to budú opakovať bez toho, aby sa stali samoľúbi,” pokračoval s odkazom na Lewisa Hamiltona, ktorému sa to podarilo. “To sú tie skúsenosti, toto sa ešte musí naučiť — on a, mimochodom, aj Charles Leclerc. Oni sú vychádzajúce hviezdy.”

Súvisiace články