logo F1online.sk

Podľa Teda Kravitza je potvrdenie Sergia Péreza na spadnutie

Sergio Pérez
© Twitter/Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala14. 12. 2020

Sergio Pérez v posledných mesiacoch — a pokojne môžeme povedať, že aj rokoch — predvádza vynikajúce výkony, za ktoré by si zaslúžil miestenku do top tímu. Nuž a jedna sa mu už čoskoro môže tlačiť; podľa Teda Kravitza zo Sky Sports už veľa nechýba, aby Red Bull oznámil jeho príchod.

Mexický pretekár ešte nikdy nepôsobil v skutočnom top tíme. A tak sa stalo, že len pred týždňom — po 190 pretekoch — získal svoje premiérové víťazstvo, keď vyzretou jazdou využil zlyhanie Mercedesov a triumfoval na Veľkej cene Sachíru. Jeho vitrína s trofejami by sa mohla už čoskoro rozrásť o ďalšie prírastky, ak by skutočne zamieril do Red Bull.

Práve červení býci chcú totižto v budúcom roku vyzvať doteraz dominantné Mercedesy. A pravdepodobne budú jediným tímom, ktorý na to bude mať aj pravidelne, hoci Ferrari sa podľa Charlesa Leclerca chce výkonnostne dostať niekde na úroveň roku 2019.

Reportér Ted Kravitz zo Sky Sports sa dostal k zaujímavým informáciám, o ktorých oboznámil divákov po VC Abú Zabí. “Možno už v najbližšom týždni očakávame potvrdenie toho, že sa Sergio Pérez pripája k tímu. Alex Albon v ňom zostane ako testovací a rezervný jazdec.”

V hre bol kedysi aj Nico Hülkenberg, no ten už z týchto pretekov zrejme vypadol. Helmut Marko na jeho adresu uviedol len toľko, že Red Bull má o jeho výkonoch “málo informácií” a preto analyzuje len výkony Albona a Péreza.

Albon má veľkú výhodu v tom, že 51 percent značky vlastní thajská rodina, ale stáť mal za ním aj Dietrich Mateschitz, ktorý vlastní zvyšných 49 percent. “Vyzerá to tak, že sa Christianovi Hornerovi a Helmutovi Markovi podarilo presvedčiť Dietricha Mateschitza, ktorý chcel zostať verný Albonovi, aby podpísal Péreza.”

“Vyzerá to tak, že s jeho podpisom nemajú čo stratiť. Môžu to skúsiť a zhodnotiť, ako sa to bude vyvíjať. Ak nebude mať na tú úlohu, ktorú od neho chcú, tak budú mať v zálohe Alexa. Zdá sa, že toto je to elegantné riešenie, pre ktoré sa Red Bull rozhodol,” uzavrel túto tému Kravitz.