logo F1online.sk

Fittipaldi: Predstavte si jazdeckú dvojicu Schumacher-Fittipaldi

Pietro Fittipaldi
© Twitter/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2020

Pokračovanie dynastie. Vo Formule 1 a v motoršporte všeobecne nie je nijako nezvyklé, že sa objavia rodinné zväzky. Syn či vnuk prevezme pomyselnú štafetu a predstaví sa v najvyššej motoristickej triede rovnako, ako jeho otec či dedo. Veľká cena Abú Zabí bude v tomto smere trochu špeciálna.

V jednom tíme sa totiž počas prvého tréningu predstavia syn a vnuk slávnych predkov. Pietro Fittipaldi je vnukom dvojnásobného šampióna Emersona Fittipaldiho a Mick Schumacher synom sedemnásobného šampióna Michaela Schumachera. Dokopy tak majú v garáži Haasu vlastne deväť titulov majstra sveta, čo je suverénne najviac spomedzi všetkých ostatných tímov.

„Vlastne som nad tým vôbec nepremýšľal, no znie to dosť cool. Bude to síce len tréning, no mať Schumachera a Fittipaldiho spolu v rámci jedného súťažného víkendu, to je naozaj super,“ povedal Pietro Fittipaldi.

„Predstavte si, že by Schumacher a Fittipaldi pretekali spolu v jednom tíme, znie to úžasne.“

Bohužiaľ sa to však asi nikdy nestane. Pietrova misia v Haase týmto víkendom končí a pre rok 2021 si musí nájsť stále miesto v inej sérii. V druhej polovici garáže amerického tímu uvidíme v budúcom roku po boku Micka Schumachera ruského mladíka Nikitu Mazepina.

„Neviem, kam Pietro v budúcom roku pôjde, čo bude robiť ďalej. Myslím, že na tom pracuje, no ešte to nie je uzavreté,“ povedal boss Haasu Günther Steiner.

Samotný Brazílčan avizuje, že by sa rád vrátil do americkej série IndyCar, ktorú by rád skĺbil s povinnosťami rezervného pilota Haasu. Nič z toho však zatiaľ definitívne potvrdené nebolo.