logo F1online.sk

Péreza trápi stará pohonná jednotka

Sergio Pérez prebrzdil
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala6. 12. 2020

Sergio Pérez vypadol z pódiovej pozície na Veľkej cene Bahrajnu len pár kôl pred koncom kvôli zlyhaniu pohonnej jednotky. Následky však bude znášať ešte aj v dnešných pretekoch, bude totižto jazdiť so staručkým agregátom.

Na okruhu, ktorý pozostáva len zo štyroch brzdení a je posiaty dlhými rovinkami, to bude veľký hendikep. Pérez sa o tom presvedčil už v sobotňajšej kvalifikácii, v ktorej získal piatu priečku. Predbehol ho Charles Leclerc.

“Myslím si, že sme náš potenciál využili najlepšie, ako sa dalo,” zhodnotil sobotu Sergio Pérez. “Každú jednu zákrutu sme trafili správne. Možno na trati zostala nejaká polovica desatinky, ale nemali sme Leclercovu rýchlosť, on zajazdil fantastické kolo.”

“Trochu sa trápime s pohonnou jednotkou. Museli sme sa vrátiť ku starému motoru. Na tejto trati nám určite chýba ten čerstvý,” poznamenal mexický pretekár, ktorý bojuje o sedačku v Red Bulle.

Včera sa dokonca stretol s Helmutom Markom, no vraj neprebehol žiaden dôležitý rozhovor. “Len som ho pozdravil. Nebavili sme sa o ničom inom. Ako už vysvetlili, rozhodnú v Abú Zabí.”

Pérez má teraz pred sebou preteky, v ktorých bude najdôležitejšie pozbierať čo najväčší počet bodov. Boj o tretie miesto v konštruktéroch je ešte stále otvorený, štvrtý Racing Point stráca na McLaren sedemnásť bodov a pred Renaultom má desaťbodovú výhodu.

Akú úlohu zohrá opotrebovaný motor? “Stále kontrolujeme čísla,” vysvetľoval po kvalifikácii, “ale je to dosť evidentné. Aj jedna desatinka tu spraví veľký rozdiel. Myslím si, že pre nás bude priorita dôjsť do cieľa. Nechceme dostať trest za nový motor.”

“Vieme, že z pohľadu motora budeme mať menší výkon, ale dôležitejšie bude pokúsiť sa získať z neho maximum. Najdôležitejšie bude dôjsť do cieľa tu a v Abú Zabí,” zakončil Mexičan.