logo F1online.sk

Leclerc by si na Russellovo víťazstvo stavil, podľa Norrisa bude náskok Mercedesu malý

George Russell
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 12. 2020

Aké má George Russell šance na dobrý výsledok? V Mercedese určite obrovské. Aké má však šance na víťazstvo? Tie sú už o čosi menšie, podľa Charlesa Leclerca však dosť dobré na to, aby si naňho stavil.

Takto pred týždňom George Russell lamentoval nad svojou pozíciou. Priznal, že je frustrovaný z toho, že nemôže bojovať proti jeho kolegom z juniorských sérií, ktorých aj porážal. Taký Lando Norris alebo Alex Albon totižto jazdia v monopostoch z úplne inej ligy, než na akú má Williams.

Tento víkend sa však karta obráti. Po Hamiltonovom pozitívnom teste dostane do rúk rýchly Mercedes W11. A jeho “partia” mu verí. Podľa Charlesa Leclerca môže získať “aspoň pódium”. “Ale vidím aj nádej na víťazstvo. Je to veľmi optimistické, ale viem, že je veľmi dobrý. Ja by som si na to víťazstvo stavil.”

Fanúšikom s rýchlymi prstami sa to aj podarilo a môžu pekne zarobiť. V noci z utorka na stredu, teda ešte pred oficiálnym potvrdením toho, že George Russell bude pretekať v Mercedese, stihli využiť kurz 1:1000 na to, že Russell skončí cez víkend na pódiu.

“Ja si myslím, že môže získať pole position a víťazstvo,” hovorí Lando Norris. Na druhej strane sa však domnieva, že horší víkend na predstavenie sa v Mercedese mu pripadnúť nemohol. “Ak je nejaký víkend, na ktorom bude mať Mercedes menší náskok ako na iných, tak je to určite tento.”

“Odskočil si do lepšieho tímu na jednom z najťažších víkendov tejto sezóny — z pohľadu výhody, akú budú mať pred zvyškom štartového poľa. Nebude to mať teda ľahké. Ja však viem, aký je to kvalitný pretekár. Vedia to aj všetci ostatní a, samozrejme, Mercedes. Očakávam od neho veľké veci,” odkázal Norris.

Alex Albon, ktorého Russell porazil v konečnom účtovaní sezóny 2018 Formuly 2, očakáva, že cez víkend “ukáže, na čo má”. “Pre mladšiu generáciu je to vzrušujúce. Nemám pochybnosti, že tú prácu zvládne.”

Súvisiace články