logo F1online.sk

Grosjeana prepustili z nemocnice, zatiaľ zostáva v Bahrajne

Romain Grosjean
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala2. 12. 2020

Stav Romaina Grosjeana sa po troch dňoch strávených v bahrajnskej nemocnici zlepšil natoľko, že mu lekári povolili odchod do “domácej liečby”. Najvážnejšie a fakticky jediné zranenia, ktoré utrpel, a teda popáleniny rúk a nôh, sa totižto dobre hoja.

Francúza mali pôvodne prepustiť už v utorok, no napokon sa jeho pobyt v nemocnici predĺžil. Podľa slov Günthera Steinera nešlo o to, že by sa v Grosjeanovom prípade objavili komplikácie, ale len o to, že v nemocnici je oveľa vhodnejšie prostredie na zotavenie sa.

O jeho prepustení informoval aj tím na sociálnych sieťach. Prezradil, že Grosjean zatiaľ nepôjde domov, zostáva v Bahrajne. Len jeho liečba bude prebiehať ambulantnou formou. Lekári mu dokonca zložili časť obväzov.

“Romain Grosjean bol z nemocnice prepustený o 10:30 miestneho času (8:30 nášho, pozn. red.). Po nehode na Veľkej cene Bahrajnu bol Grosjean v nemocnici po dobu troch nocí,” stojí v stanovisku stajne.

V tom sa ďalej píše: “Grosjean bude pokračovať v individuálnej liečbe jeho rúk a zatiaľ zostane v Bahrajne. Za Romaina Grosjeana a celý Haas ďakujeme všetkým, ktorí sa oňho v nemocnici starali.”