logo F1online.sk

Verstappen zotrel Albona: Jazdiť 30 sekúnd za kolegom nie je dobrá práca

Alex Albon a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 11. 2020

Alex Albon bojuje o miestenku na štartovom rošte. Na pohľad by sa preto mohlo zdať, že si ziskom tretieho miesta v Bahrajne v očiach Red Bullu šplhne. Na Maxa Verstappena to však veľmi nezapôsobilo, jeho kolega vraj nepredviedol nič extra.

Pre britského jazdca s thajským pasom to bolo druhé pódium v kariére. Spôsob, akým sa k nemu dostal, by sme však mohli prirovnať k putovaniu slepého kuraťa k zrnu. Celé preteky totižto nedokázal potrápiť Sergia Péreza, s ktorým bojuje o miesto pre budúci rok, zatiaľ čo Max Verstappen sa snažil stíhať dominantného Hamiltona.

V rozhovore pre Ziggo Sport sa reportér Jack Plooij Verstappena spýtal aj na jeho kolegu. Nadhodil, že body za tretie miesto získal spôsobom, aký od neho Red Bull očakával už od začiatku tejto sezóny, a to je veľmi dobré.

“Každý si z toho môže vyvodiť vlastné závery, ale ja si nemyslím, že ak jazdíte 30 alebo 40 sekúnd za svojím tímovým kolegom, tak by ste mohli hovoriť o dobrej práci,” bez ostychu odpovedal Max Verstappen. “Ale pre Alexa je stále fajn, že získal pódium. Môžem byť úprimný, no nie?”

Verstappen následne vyjadril poľutovanie nad nešťastím, ktoré postihlo Sergia Péreza. “Áno, pre Checa to bola smola. Pokiaľ viem, tak vzhľadom na okolnosti mal veľmi silné preteky. Ale aj tak je fajn, že Alex získal pódium.”

Péreza po pretekoch stretol aj Christian Horner, ktorý si s ním ťukol päsťou: “Je mi to ľúto,” odkázal Mexičanovi. V rozhovoroch pre médiá neskôr uviedol, že “dni ako tento”, Albonovi pomôžu udržať si sedačku.

“Alex zarobil na tom, čo sa stalo Pérezovi, ale myslím si, že sa dobre pozbieral po tej nehode z piatka. Pred koncom sezóny nepadne žiadne rozhodnutie o kontraktoch, ale chceme, aby bol Alex úspešný. Dáme mu tú šancu,” ubezpečil Horner. “Dni ako tento mu pomôžu.”

Doplňme, že podľa Teda Kravitza by v Red Bulle mala platiť dohoda, že ak Alex Albon nebude v budúcej sezóne sedieť v jednom z monopostov, tak bude plniť úlohy rezervného jazdca.

Súvisiace články