logo F1online.skF1online.sk

Celú sezónu som jazdil dobre a zaslúžil som si to, vyhlásil spokojne Sainz

Carlos Sainz a Max Verstappen
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:09

Carlos Sainz dostal svoju rozprávkovú rozlúčku s Ferrari. Samozrejme, sezóna ešte neskončila a keď Ferrari bude pokračovať v tejto forme, možno nevyhral naposledy. Španielsky pretekár jazdil krásne celý víkend a po jeho skončení na ňom bola cítiť obrovská radosť a úľava.

Niet pochýb, že nedeľné víťazstvo je v správnych rukách. Carlos Sainz s náskokom vybojoval pole position a aj keď mu štart stopercentne nevyšiel, Maxovi Verstappenovi útok vrátil a od tej chvíle si išiel za zaslúženým víťazstvom. To bolo podľa jeho slov ešte o niečo sladšie vďaka niekoľkým príjemným okolnostiam.

„Toto je jeden z najlepších pocitov na svete a celý víkend som cítil veľkú podporu mexických fanúšikov. Hovoriť po španielsky vám tu vždy pomôže. Cítil som sa ako Checo, ako keby podporovali mňa,“ povedal po skončení pretekov Carlos Sainz pre televíziu Sky.

„Keď som prišiel do Mexika, cítil som, že víťazstvo je možné. Vedel som, že ma tento víkend príde podporiť celá rodina, bola tu moja mama – pred ňou som ešte nikdy nevyhral –, môj otec, moji najlepší priatelia. Hovoril som si, že tento víkend sa niečo chystá a musím urobiť všetko pre víťazstvo. Aj keď som si to na štarte sťažil, dokázal som to napraviť a predbehnúť Maxa. Od tej chvíle som si preteky užíval,“ povedal veľmi spokojný víťaz VC Mexika.

Ten si po sobotnej kvalifikácii neodpustil ani drobnú, ale pochopiteľnú, sebaľútosť. Vo Ferrari totiž strávil štyri roky a zdá sa, že tím je teraz v najlepšej forme za celý ten čas. Carlos prispel k vzostupu Ferrari nemalou mierou, ale po sezóne musí uvoľniť miesto Lewisovi Hamiltonovi. Satisfakciou mu však môže byť skvelý záver jeho poslednej sezóny so Scuderiou a možno aj titul v Pohári konštruktérov.

„Všetci vedeli, že chcem ešte jedno víťazstvo s Ferrari a podľa mňa som si ho aj zaslúžil. Jazdil som dobre celú sezónu a maximálne som na to tlačil. Nechýbala mi motivácia, hoci okolnosti neboli najjednoduchšie,“ povedal s úľavou Sainz.

„Chcel som tomuto tímu odovzdať všetko, odjazdil som niekoľko dobrých pretekov a jedny som chcel vyhrať. Nakoniec sa mi to podarilo v Mexiku pred zrakom mojej rodiny. To však neznamená, že sa nepokúsim vyhrať opäť,“ povedal so širokým úsmevom Carlos.

Súvisiace články

Diskusia