logo F1online.skF1online.sk

Dve perfektné kolá, žiari spokojnosťou Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:05

Vráti Carlos Sainz porážku svojmu tímovému kolegovi? Aj keď Španiel porazil Charlesa Leclerca v kvalifikácii v Austine, v pretekoch sa tešil Monačan. Teraz sa karta môže obrátiť. Carlos má za sebou dokonalú kvalifikáciu, odštartuje z pole position a žiari spokojnosťou.

Treba povedať, že Sainz mal celý víkend prevahu. Ferrari si veľmi verí v pretekovom tempe – aký to zvrat udalostí v porovnaní s poslednými rokmi –, ale v Mexiku je kvalifikácia nesmierne dôležitá. Carlos to však dokázal poskladať aj v kvalifikácii a po jej skončení žiaril spokojnosťou.

„Áno, je to veľmi sladký pocit, pretože v Mexiku sa vám len tak nepodaria dve skvelé kolá,“ povedal Sainz po skončení kvalifikácie. „Auto sa strašne kĺže a je veľmi náročné to poskladať dokopy. Ja som však zajazdil dve takmer perfektné kolá.“

„Áno, som veľmi spokojný s pole position a tiež je to potvrdenie dobrej formy z Austinu. Už tam som mal veľmi dobré druhé kolo v Q3. Pred Mexikom som teda bol plný nádeje,“ dodal Carlos.

Ako sa to však podarilo? Vieme, že dobré auto v pretekovom tempe sa bude trápiť v kvalifikácii. Dôvodom sú pneumatiky. Dobré nedeľné auto ťažšie „zapína“ svoje gumy v sobotu, ale Carlos to nejakým spôsobom dokázal. „Príprava pneumatík bola horúcou témou vo Ferrari posledných niekoľko víkendov. V pretekoch sme boli silní, ale v kvalifikácii nám niečo chýbalo,“ priznal Sainz.

„V tomto roku je naše auto veľmi dobré pri práci s pneumatikami, ale to niekedy znamená, že z neho nedokážete vyťažiť maximum v kvalifikácii. Cez trojtýždňovú prestávku som sa na to trochu sústredil a do Austinu a Mexika som prišiel s pár vecami, ktoré sa zrejme vyplatili,“ uviedol spokojne rodák z Madridu.

Ten teraz čelí dvom kľúčovým otázkam. Po prvé, aké dobré bude Ferrari v pretekovom tempe? Po druhé, ako zvládne štart a dlhý nájazd do prvej zákruty? „V pretekovom tempe som relatívne sebavedomý. Mal by som mať dobrú rýchlosť,“ povedal odhodlane Sainz.

„Najťažší zrejme bude nájazd do prvej zákruty a keď štartujete z pole position, tak poskytnete všetkým zákryt. Môžete sa však brániť a do prvej zákruty sa udržať na čele. Presne to bude môj cieľ,“ povedal Carlos.

Súvisiace články

Diskusia