logo F1online.skF1online.sk

Piastri o prestupe do Red Bullu: Aký by to bol týždeň bez Helmutových komentárov

Oscar Piastri
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 09:01

V padoku, v ktorom si predstavitelia tímov dávajú priam úzkostlivý pozor na to, čo pustia do médií, je Helmut Marko fascinujúcou postavičkou. Na jazyk si pozor nedáva a médiám vyklopí takmer všetko, čo by iní tajili. Takto roztočil kolo špekulácií o pokusoch Piastriovcov dostať sa do Red Bullu.

V tábore červených býkov musia veľmi pozorne sledovať náladu Maxa Verstappena, ktorý by údajne mohol opustiť stajňu ešte pred uplynutím jeho kontraktu. Čo by však v Milton Keynes robili, keby došlo k čiernemu scenáru? Podľa Helmuta Marka sa už jedno riešenie začalo ponúkať samo od seba.

Kľúčom by mohol byť bývalý pretekár Red Bullu a manažér Oscara Piastriho Mark Webber. “Povedzme to takto: Mark Webber má veľký záujem o rozhovor,” vyhlásil pre F1-Insider.com Helmut Marko.

Bývalý rakúsky pretekár nepotrebuje veľa slov na to, aby z ničoho stvoril novú tému, ktorej sa môžu chopiť reportéri a novinári v padoku. A skutočne sa jej chopili. Oscara Piastriho sa priamo spýtali, či je v hre aj jeho budúci prestup do Red Bullu.

“Určite nie,” kategoricky to odmietol Oscar Piastri, ktorý na prvý pohľad ani nemá dôvod opúšťať svoj tím, a niet sa čomu čudovať. Len sotva by v inej stajni našiel vedenie, ktoré by bolo pri slovnom spojení tímová réžia také ustráchané, ako to v McLarene. Austrálčan získal vo Wokingu post tímovej jednotky ako úplný nováčik a nezdá sa, že by sa na tom malo niečo zmeniť. Monopost je okrem toho vysoko konkurencieschopný.

“Ja som spokojný s tým, kde som teraz. Po tomto roku mám platnú zmluvu ešte na ďalšie dva ročníky. Určite si nehľadám žiadne iné miesto,” ubezpečuje jedna z budúcich hviezd Formuly 1. Napokon utrúsil: “Aký by to bol týždeň vo Formule 1 bez Helmutových komentárov.

“Myslím si, že všetci vieme, že Helmut toho v médiách veľa narozpráva. Pokiaľ ja viem, nie je na tom zrnko pravdy.”

Piastri však uznáva, že ho špekulácie až tak nezaskočili. “Nijako ohromne. Povedal by som, že je to milý kompliment. Opakujem však, že som spokojný tu, kde som. Oni majú pomerne veľkú skupinu jazdcov, z ktorých si môžu vyberať, ak budú chcieť.”

Súvisiace články

Diskusia