logo F1online.skF1online.sk

Okolo Red Bullu sa opäť roztáčajú špekulácie. Podľa Sawarda poškuľujú po Colapintovi

Franco Colapinto
© X/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 15:15

Napísali sme to už niekoľkokrát a napíšeme to znovu. Poslednú voľnú sedačku na rok 2025 možno má Sauber, ale Red Bull oficiálne nepotvrdil budúcnosť Sergia Péreza ani Liama Lawsona. Aj keď Mexičan podpísal zmluvu, Christian Horner výslovne odmietol potvrdiť, že v tíme zotrvá aj v roku 2025. Ako sa dá predpokladať, k špekuláciám nie je v padoku F1 nikdy ďaleko.

Keď tím Visa Cash App RB oznámil odchod Daniela Ricciarda a nástup Liama Lawsona, v krátkom stanovisku stajne nepadlo nič o roku 2025. Samozrejme, je veľmi reálne, že súčasné jazdecké dvojice oboch tímov budú pokračovať aj v novej sezóne, ale to nie je oficiálne potvrdené.

Nikto nie je väčší expert na špekulácie než veterán formulovej žurnalistiky Joe Saward. Toho mexickí fanúšikovia na sociálnych sieťach takmer zožrali, keď informoval o tom, čo kolovalo padokom v Singapure. Išlo o známu správu, že Sergio Pérez môže oznámiť koniec kariéry na domácej pôde v Mexiku. Angličan výslovne nepovedal, že sa to stane, len to uviedol ako špekuláciu, ktorá sa niesla padokom v Singapure. Odozva v Mexiku bola taká silná, že na ňu reagoval aj samotný Pérez, keď zverejnil video známej scény „I am not leaving“ zo známeho filmu Vlk z Wall Street.

Teraz Saward opäť nepotešil mexických fanúšikov a opäť avizuje, že možno to bude nakoniec Checo, kto zostane na rok 2025 bez miesta. „Fanúšikovia Péreza sa v poslednom období cítia nepríjemne pri pomyslení na budúcnosť svojho hrdinu,“ napísal Angličan vo svojom tradičnom blogu.

„Ľudia môžu byť hrubí na posla týchto správ, ale pravda nakoniec vyjde najavo. Počkajme si do konca roka a uvidíme, čo bude v sezóne 2025, ale Liam Lawson odviedol v kokpite VCARB-u fantastickú prácu. Zdalo sa mi, že radosť ľudí v Red Bulle súvisela so skutočnosťou, že možno našli riešenie svojho problému,“ uviedol Saward.

Áno, nejedného z nás napadlo, že Lawson môže skončiť v Red Bulle už v roku 2025. Ostatne, hovoria o tom aj zahraniční komentátori. Sám Christian Horner odmietol komentovať akékoľvek plány pre Péreza a Lawsona na rok 2025. Oficiálne je, nateraz, len zotrvanie Cunodu a Verstappena.

„Zároveň možno našli riešenie pre prípadný odchod Lawsona z tímu VCARB, keďže Franco Colapinto odvádza pre Williams skvelú prácu a na rok 2025 nemá sedačku, keďže jeho tím sa zaviazal Alexovi Albonovi a Carlosovi Sainzovi. Hovorí sa, že Red Bull teraz poškuľuje po Francovi. Sainz a Albon majú zostať vo Williamse minimálne do konca roka 2026, takže preňho nemajú miesto, zatiaľ čo Red Bull potrebuje kvalitného mladíka,“ skonštatoval Saward.

Nuž, načasovanie ani nemôže byť vhodnejšie. Pred nami je Veľká cena Mexika.

Súvisiace články

Diskusia