logo F1online.skF1online.sk

Pozeral na mňa, ako keby som ho chcel okradnúť. Colapinto úplne odignoroval Brundla

Martin Brundle a Franco Colapinto
© Screenshot/Sky
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:32

Grid walk Martina Brundla na Sky je medzi divákmi tejto britskej televízie neodmysliteľnou súčasťou nedeľného programu. Bývalý pretekár sa s mikrofónom prejde po štartovom rošte a cestou hovorí o autách a spovedá jazdcov, šéfov tímov a celebrity na rošte. Asi neprekvapí, že za tie roky došlo k niekoľkým vtipným aj nepríjemným situáciám.

Ak dochádza k incidentom, ide väčšinou o celebrity a hostí, ktoré navonok prejavujú minimálny záujem o Formulu 1. Aj keď by to pre mnohých z nás bol splnený sen, občas sa tam objavia aj ľudia, ktorí nevedia, kto je Lewis Hamilton alebo Max Verstappen, zato fotku si na Instagram zavesia.

Brundle za tie roky zažil všeličo a často to bral s väčším pokojom ako mnohí fanúšikovia. Väčšinou sa stretáva s úsmevmi a dobrou náladou, aká k Formule 1 neodmysliteľne patrí, ale nechýba ani nezdvorilé odmietnutie bez slova. Odmietnutie rozhovoru nie je zločin, ale dá sa to urobiť aj slušne.

Niečoho podobného sa v nedeľu dopustil aj pilot Williamsu Franco Colapinto. Ten určite vie, kto je Martin Brundle, ale napriek tomu sa v nedeľu pred oficiálnou hymnou tváril, že je vzduch a minul ho rýchlejšie než Fernanda Alonsa so zatvoreným DRS.

„Zdravím, moje meno je Martin Brundle, televízia Sky. Ešte sme sa nestretli. Krátky rozhovor?“ pokúsil sa dlhoročný komentátor osloviť argentínskeho mladíka. Ten ho však ignoroval. „Tuším, že odpoveď je ‚nie‘,“ dodal následne.

Brundlovi následne vošiel do cesty známy šéfkuchár Gordon Ramsey a tento známy fanúšik motoršportu a rýchlych áut ho privítal so širokým úsmevom. Nie je to síce pilot F1, ale aj on ako respondent určite potešil.

Keď sa Martin usadil v komentátorskej kabíne Sky po boku Davida Crofta, ešte raz sa vrátil k celej situácii. „Musím ísť za Francom a predstaviť sa. Pozeral sa na mňa, ako keby som ho chcel okradnúť. Asi si myslel, že sa mu snažím ukradnúť dáždnik. Pôjdem za ním a predstavím sa,“ povedal pokojne Brundle.

Nuž, pri tejto príležitosti nebudeme vyťahovať všetky historické spory medzi Britániou a Argentínou. Keby Colapinto bez slova odmietol napríklad Jeremyho Clarksona – jeho výprava s televíznou šou Top Gear do argentínskej Patagónie je v tejto krajine dodnes vnímaná citlivo –, asi by sme mu to nezazlievali, ale Martina a jeho grid walk zas vnímajú citlivo mnohí Briti. S národnosťou však určite nebude problém, keďže Francov šéf, tímový kolega a takmer všetci kolegovia vo Williamse sú Briti.

Sám Brundle nešetril chválou na adresu Colapinta ani po ďalších úspešných pretekoch, ktoré zakončil ziskom majstrovského bodu. „Zajazdil krásne,“ vyhlásil bývalý pilot Benettonu či McLarenu. „Mnohí z týchto pilotov F2 sa naučili predbiehať na akomkoľvek mieste a v akomkoľvek čase. Sú odvážni pri predbiehaní a vôbec sa neboja vrhnúť s autom do boja.“

Súvisiace články

Diskusia