logo F1online.skF1online.sk

Norris je zo svojho kola šokovaný, Piastri šprint zabalil

Lando Norris
© X/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerlvčera 08:37

Šprintová kvalifikácia sa v podaní McLarenu dá jednoznačne označiť za sklamanie. Veď ako inak sa dá pomenovať štvrté a šestnáste miesto pre tím, ktorý bol v uplynulom období dominantnou silou.

Lando Norris vo vysielačke štipľavo okomentoval svoje záverečné kolo, ktorým sa vtesnal medzi obe Ferrari, len o šesť tisícin pred Carlosa Sainza. Po dojazde zahlásil, že jeho jazda bola “na hovno”.

„To kolo bolo až šokujúce. Celý deň som sa trápil s balansom i nastavením. Štvrté miesto nemôžem označiť za nič skvelé, na druhej strane, mohlo to dopadnúť oveľa horšie, preto sa istým spôsobom aj teším,“ vyhlásil Lando Norris.

McLaren priniesol do Austinu vylepšenia týkajúce sa predného krídla, zavesenia, a drobných zmien v zadnej časti auta. Podľa Norrisa bol monopost veľmi podobný balíčku, ktorý mal britský tím k dispozícii aj v predchádzajúcej sérii pretekov.

Podľa piatku sa javí, že britská stajňa nebude v Austine dominantnou silou, čo nie je v boji o titul dobrá správa. „Netuším, aké je naše pretekové tempo. V šprinte som stále kúsok od čela, takže môj plán je posunúť sa dopredu. Netuším však, nakoľko to bude možné. Piatkové poradie zhruba zodpovedá tomu, čo sme si podľa tempa zaslúžili,“ doplnil britský pilot.  

Oveľa horšie dopadol Oscar Piastri, ktorý totálne vyhorel. Po nie ideálnom prvom pokuse v SQ1 sa v tom druhom v záverečnom sektore nezmestil do limitov trate, a spadol na šestnástu priečku. V šprinte ho teda čaká dlhá cesta na bodované priečky.

„Vošiel som do devätnástej zákruty príliš rýchlo, a toto je výsledok. Väčšina kola bola pritom v poriadku,“ povzdychol si austrálsky pilot, ktorý už šprint ako taký radšej pomyselne zabalil a viac sa koncentruje na hlavnú kvalifikáciu na preteky.

„Bude pre mňa ťažké dostať sa v šprinte na body, no pokúsim sa o to. Jedna dobrá vec na šprintových víkendoch je, že v sobotu máme v kvalifikácii ďalšiu šancu.“

Je teda McLaren aj pocitovo slabší než v predošlom období? „Naše tempo možno nie je také dobré ako v predošlých pretekoch. Avšak nemyslím si, že preto, že by sme boli slabší, skôr ostatní sú silnejší. Nezaostávame však o míle, stále sme v bitke na čele, len je to pre nás ťažšie,“ uzavrel Oscar Piastri.  

Súvisiace články

Diskusia