logo F1online.skF1online.sk

Rosberg varuje Aston Martin: PSG nikdy nevyhralo Ligu majstrov

Adrian Newey, Fernando Alonso, Lawrence Stroll, Lance Stroll
© X/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 17:41

Lawrence Stroll začal po neúspešnom štarte svojho tímu do novej sezóny nakupovať ako posadnutá milionárska panička. Okrem rozsiahlych investícií do novej továrne a infraštruktúry získal pre svoj projekt obrovské mená. To však v histórii športu nie vždy robilo dobrotu a kanadského miliardára na to upozornil aj Nico Rosberg.

Andy Cowell, Enrico Cardile a Adrian Newey sú len také čerešničky na torte obrovských investícií. Nový kampus Aston Martinu pozostáva z troch veľkých budov a k tým ešte pribudne novučičký veterný tunel. Keď to však pôjde takto ďalej aj výsledkovo, začne sa o tomto tíme hovoriť ako o najväčšom prepadáku za posledné desaťročia.

Nájsť v garáži tú správnu chémiu je totiž vo Formule 1 podobne zložité ako vo všetkých športoch a Lawrenca Strolla na to upozornil aj majster sveta z roku 2016 Nico Rosberg. „Pozrite sa na Paríž Saint-Germain. Mali v tíme Messiho, Neymara a Kyliana Mbappého – troch z najlepších futbalistov všetkých čias – a aj zvyšok kádra bol veľmi dobrý.“

„Nikdy však nevyhrali Ligu majstrov, pretože, samozrejme, je skvelé priviesť najväčších géniov a najlepších manažérov, ale aj tí sa musia spojiť a optimálne spolupracovať, pretože ste len takí dobrí, ako dobre funguje spolupráca v celom tíme. Adrian Newey nepostaví majstrovské auto sám, ale potrebuje aj zvyšok tímu,“ pokračuje Rosberg.

„Samozrejme, taký génius môže udať dobrý smer, ale stále potrebuje celý tím, aby vynikol spolu s ním. Ešte sa však len dozvieme, či sa to podarí. Určite ich čaká veľká výzva, keď sa chcú stať dobre integrovaným tímom a jednou veľkou rodinou, ktorá ťahá za jeden koniec povrazu,“ dodal bývalý pilot Mercedesu.

História Formuly 1, a športu vo všeobecnosti, je plná podobných príbehov, keď veľmoc vrhla do boja všetky dostupné finančné prostriedky. Niekedy to viedlo k veľkým úspechom, inokedy nie. Čo s týmto hviezdnym a kvalitným tímom dokáže Aston Martin? Nuž, čokoľvek okrem majstrovského titulu bude považované za neúspech.

Súvisiace články

Diskusia